About me

The Memoirs of Tun Dr. Mahathir Mohamad : A Doctor In The House

tajaan secantikmanis on Thursday, March 10, 2011

The Memoirs of Tun Dr. Mahathir Mohamad : A Doctor In The House, Tun Dr. Mahathir Mohamad, MPH Group,Blogwalking, Blogwalking Palsu, Jom Blogwalking, Jom Beli Software Auto Blogwalking, Jom Beli Software Blogwalking, Jom Download Software Blogwalking, Sebab Kenapa Anda Perlu Blogwalking, Kenapa Blogwalking, Saya Suka Blogwalking, Tips Meningkatkan Trafik Blog, Cara Meningkatkan Trafik Blog Dengan Mudah, Auto Blogwalking, Keyword Tool, Cara Mencari Keyword, Keyword Paling Dicari, Cara Cari Keyword, Cara Mencari Keywords, Cari Keyword, Mencari Keyword, Paling Dicari, Cara Keyword, Cari Keywords, Keyword Dicari, Keyword Yang Paling Dicari, Cara Mencari Keyword Yang Banyak Dicari, Cara Mencari Keyword Yang Paling Dicari, Cara Menemukan Keywords, Tool Pencari Keyword, Cara Mencari Keyword Untuk Seo, Jom Timbang Blog, Blog Berat, Jenis Blog Yang Aku Tak Suka, Ciri-ciri blogger sampah, Cara Menemukan Keyword, Cari Keyword Paling Dicari, Mencari Keyword Yang Efektif, 100 Keyword Paling Dicari


A Doctor in the House: The Memoirs of Tun Dr Mahathir Mohamad, Dr Mahathir memberitahu, beliau tidak ingin tajuk tersebut terlalu mengagung-agungkan dirinya.

Memandangkan asal-usul dirinya berlatarbelakangkan seorang doktor, beliau berkata, adalah lebih sesuai untuk memilih tajuk tersebut.

"Hakikatnya, saya seorang doktor yang memastikan kesihatan sesebuah negara... Saya selalunya seorang doktor," jelas beliau.

Menjawab satu soalan daripada seorang warga asing dari India, Dr Mahathir berkata, mesej utama buku tersebut kepada dunia secara keseluruhannya ialah "di mana ada kemahuan, di situ ada jalannya."

"Sekiranya terdapat mesej utama, ia semestinya saya sebagai orang kebiasaan yang tidak dilatih dalam bidang pentadbiran, ekonomi, kewangan, tetapi sekiranya kita komited untuk belajar, tidak ada masalah.

"Ganjaran paling baik adalah bukan merupakan wang ringgit, tetapi hasil daripada kerja kita," katanya lagi dengan diiringi tepukan gemuruh daripada hadirin. sewaktu pelancaran buku A Doctor in the House: The Memoirs of Tun Dr Mahathir Mohamad di Mid Valley.

Cetakan pertama memoir Dr Mahathir ini adalah sebanyak 50,000 naskhah untuk diedarkan di seluruh negara, Singapura dan Asia Tenggara.

Kepada sesiapa yang berminat boleh membeli memoir ini secara talian dengan melayari www.mphonline.com.my

NUFFNANG OH NUFFNANG

tajaan secantikmanis

nuffnang,Blogwalking, Blogwalking Palsu, Jom Blogwalking, Jom Beli Software Auto Blogwalking, Jom Beli Software Blogwalking, Jom Download Software Blogwalking, Sebab Kenapa Anda Perlu Blogwalking, Kenapa Blogwalking, Saya Suka Blogwalking, Tips Meningkatkan Trafik Blog, Cara Meningkatkan Trafik Blog Dengan Mudah, Auto Blogwalking, Keyword Tool, Cara Mencari Keyword, Keyword Paling Dicari, Cara Cari Keyword, Cara Mencari Keywords, Cari Keyword, Mencari Keyword, Paling Dicari, Cara Keyword, Cari Keywords, Keyword Dicari, Keyword Yang Paling Dicari, Cara Mencari Keyword Yang Banyak Dicari, Cara Mencari Keyword Yang Paling Dicari, Cara Menemukan Keywords, Tool Pencari Keyword, Cara Mencari Keyword Untuk Seo, Jom Timbang Blog, Blog Berat, Jenis Blog Yang Aku Tak Suka, Ciri-ciri blogger sampah, Cara Menemukan Keyword, Cari Keyword Paling Dicari, Mencari Keyword Yang Efektif, 100 Keyword Paling Dicari 
 
Mintak sangat-sangat jasa cik NUFFNANG, berikan blog i Buffered Earning yang sudah lama tidak menghadirkan diri.

KEPUTUSAN MALAYSIA LAWAN PAKISTAN PUSINGAN KEDUA

tajaan secantikmanis

khairul fahmi, skuad malaya 23 tahun, malaysia, malaysia lawan pakistan, keputusan malaysia lawan pakistan pusingan kedua, jimmy, Blogwalking, Blogwalking Palsu, Jom Blogwalking, Jom Beli Software Auto Blogwalking, Jom Beli Software Blogwalking, Jom Download Software Blogwalking, Sebab Kenapa Anda Perlu Blogwalking, Kenapa Blogwalking, Saya Suka Blogwalking, Tips Meningkatkan Trafik Blog, Cara Meningkatkan Trafik Blog Dengan Mudah, Auto Blogwalking, Keyword Tool, Cara Mencari Keyword, Keyword Paling Dicari, Cara Cari Keyword, Cara Mencari Keywords, Cari Keyword, Mencari Keyword, Paling Dicari, Cara Keyword, Cari Keywords, Keyword Dicari, Keyword Yang Paling Dicari, Cara Mencari Keyword Yang Banyak Dicari, Cara Mencari Keyword Yang Paling Dicari, Cara Menemukan Keywords, Tool Pencari Keyword, Cara Mencari Keyword Untuk Seo, Jom Timbang Blog, Blog Berat, Jenis Blog Yang Aku Tak Suka, Ciri-ciri blogger sampah, Cara Menemukan Keyword, Cari Keyword Paling Dicari, Mencari Keyword Yang Efektif, 100 Keyword Paling Dicari


Keputusan terkini malaysia 0 Pakistan 0

Aggregate: Malaysia 2 Pakistan 0. 
Peringkat kedua malaysia bakal bertemu dengan pasukan:
 • Australia
 • Bahrain
 • China
 • Korea U
 • Korea S
 • Jepun
 • Iraq
 • Lubnan
 • Qatar
 • Arab
 • Saudi
 • Syria
 • Uzbekistan
 • Vietnam

Perlancongan ke Pulau Langkawi mengeratkan tali persahabatan.

tajaan secantikmanis


Suka duka dikongsi bersama,
Hadapi cabaran dengan tenang,
Sahabat sejati berhati mulia,
Sanggup bersama susah dan senang.

Berjalan-jalan ke Pulau Langkawi suatu perkara yang pada permulaannya dirancang dengan telitinya pada 21 feb 2011, tetapi kami pergi seminggu lebih awal dari tarikh yang di tetapkan. Sungguh banyak memori yang kelakar, gembira, dan teruja ketika berada di Pulau Langkawi bersama-sama rakan. Serius, tidak akan sesekali terpadam atau i terlupa memori yang sangat berharga ini.

tiada kerja ketika berada di Kuala PerlisHendak di jadikan cerita, tiket feri pada hari jumaat ke Pulau Langkawi dari Kuala Perlis habis di jual. Kalau hendak di ikutkan, tidak pernah-pernah tiket habis dijual, boleh pulak sewaktu kami hendak pergi ke Pulau Langkawi, waktu itulah tiket habis. Kesudahannya kami cari Petronas yang berdekatan dengan Jeti Kuala Perlis untuk dijadikan tempat tidur sementara menunggu pagi.
 
Keesokkan harinya, pukul 7.00 pagi lagi masing-masing sudah excited bersiap ke Jeti Kuala Perlis untuk beli tiket yang paling awal sekali. Alhamdulillah, sampai sahaja di Pulau Langkawi umi Aima sudah menunggu kami.
  
Tempat apa yang menarik untuk di lawati di Pulau Langkawi? Mari cheq nak habaq mai meh[ cakap loghat utara sat na]. Pulau Langkawi sangat terkenal dengan Pantai Cenang. Di Pantai Cenang terdapat ramai pelancong daripada pelbagai negara yang datang melancong ke Malaysia. Hotel Meritus Pelangi adalah hotel yang terbaik i boleh cadangkan kalau uols semua mencari tempat menginapan.
 
Meritus Pelangi Beach Resort & Spa 
07000 Pantai Cenang,
07000 Langkawi, Kedah 
04-952 8888
 

Selain Pantai Cenang, di Pulau Langkawi juga terdapat 1 lagi tempat yang menarik boleh dilawati iaitu Langkawi Cable Car atau juga dikenal Oriental Village. Di dalam Langkawi Cable Car terdapat perlbagai kedai-kedai cenderahati yang menarik.

Oriental Village Langkawi terletak di sekitar tasik yang indah, binaan yang  sempurna dengan latar belakang gunung yang hebat. Gunung ini dikenali sebagai gunung Mat Cincang yang merupakan Asia Tenggara Geopark pertama. Stesen pangkalan untuk naik kereta Kabel Langkawi terletak di tengah desa. Terdapat juga rumah makan seperti Mizumi Restoran Jepun dan Krathong Thai Restaurant di dalam Oriental Village.

teruja tengok rusa
bergambar bersama rimau
Kita beralih pula ke tempat yang lebih menarik untuk uols semua boleh lawati bila berada di Pulau Langkawi. Langkawi Island Hopping Tour adalah MOST POPULAR TOUR yang perlu uols pergi. Langkawi Island Hopping Tour akan membawa uols pada sebuah perjalananmenjelajah Pulau Langkawi. Pertama uols akan dibawa untuk melawat 'Pulau Singa Besar'. Ketika di Pulau Singa Besar, boat akan dibentikan di tengah-tengah lautan dan uols semua dapat melihat sekumpulan burung helang berterbangan di atas langit.


akak tasya owner boat yang baik hati
bergambar di hadapan salah satu boat yang akan membawa uols menjelajahi pulau-pulau
dalam boat pun boleh bergambarSeterusnya uols akan dibawa pula ke Pulau Dayang Bunting. Pulau Dayang Bunting adalah pulau kedua terbesar di nusantara. Namanya 'Pulau Dayang Bunting " terinspirasi oleh legenda yang mengelilingi tasik atau  bukit dengan penampilan fizikal pulau itu sendiri yang menyerupai perut wanita hamil.
 

tengok huruf "g" nya... seni tu
bukit yang menyerupai wanita mengandung
salah satu aktiviti ketika berada di Pulau Dayang Bunting.
aksi terlampau i


Menurut sejarah, kepada wanita yang sudah berkahwin yang teringin mengandung minum air dari Tasik Dayang Bunting ini akan menyebabkan wanita itu mengandung, insyaallah dengan kuasa ALLAH. uols mesti tidak percaya, air di sini tidak merasa masin walaupun berhampiran dengan laut.
 
Lawatan di akhiri dengan pergi ke Pulau 'Beras Basah Island'. Menarik, indah dan damai adalah perkataan yang boleh menggambarkan Pulau Beras Basah. Menjadi salah satu pulau yang paling terkenal terletak di hujung barat Langkawi, pulau ini akan memberi uols percutian yang sempurna dengan pantai berpasir putih yang sebahagian daripada air laut yang biru jernih. Hutan hijau subur yang mengelilingi pulau itu menambah rasa ketenangan, membolehkan anda untuk merehatkan diri. Terdapat juga aktiviti seperti jet ski dan banana boat untuk menambah keriangan uols bersama orang yang tersayang.
 

role model untuk Pulau Beras Basah
berkenalan dengan fauziah dan husbandnya yang datang melancong ke Pulau Langkawi
very friendly
kami tidak ketinggalan mencuba banana boat
Selain itu terdapat juga Makan Mahsuri, Underwater World Langkawi, dan pelbagai lagi tempat menarik yang boleh uols lawati.


berada di atas feri untuk kembali ke kolej

NOTE : MINTAK TOLONG RAKAN-RAKAN SILA LIKE DAN KOMEN YE. SILA KLIK LINK DIBAWAH INI.
http://mastraveller.com/Blogs/Malaysia/2011/03/10/Pulau-Langkawi-mengeratkan-tali-persahabatan/1209/