About me

HAPPY NEW YEAR!!!

tajaan secantikmanis on Friday, January 1, 2010

selamat tahun baru aku ucapkan kepada ahli keluarga ku, kepada boiprenku dan sahabatku juga. pejam celik pejam celik dah setahun masa berlalu. xterasa langsung kan?? Apa cerita dengan azam 2009 korang semua? Dah tercapai ke belum? Camner plak dengan azam tahun 2010 nie? Dah buat azam baru ke belum? tapi aku bukan nak bercerita pasal azam,,tapi aku nak bercerita pengalaman aku sambut new year kat putrajaya.. memang lawak giler la sambut new year kat putrajaya..aku ada beberapa cerita nak di story kan..hahah lawak punya ayat.

  1. aku nak ucapkan terima kasih lah pada pak su aku yang suka sangat melayan anak2 sedara dia punya perangai....
  2. aku,angah dan adik bangun pukul 9.00 pagi terus mintak acu kitaorang tolong hantarkan pegi ke komuter nilai. tapi tentu lah dah bersiap pe semu. bertolak dari umah pukul 10.00 lebih kurang la.
  3. kitaorang nak pegi ke midvalley sebenarnya..aku ada date dengan sape lagi..syika dan intan la.orang dalam komuter la penuh sesak..macam2 bau ada dah. itu masa pegi,masa balik xpayah cakap la.
yang pertama aku nak cter pasal kat kuanter tiket komuter nilai. nilai ke midvalley untuk 3 orang harganya rm14 mcm tue la. masa nak g masukkan tiket tue, ada la abg yang jaga kat tempat tue dia kata;

abang ; eh dik,,xpayah masukkan tiket..hari nie free sempena tahun baru.(31/12/2009).
aku ; eh ye ke bang??(buat muka xtahu pape)
adik ; dah la kakak...jom la kita cari tempat duduk.
3 minit berlalu
angah ; kalau free sempena tahun baru,kenapa pak cik kat kuanter tue amek bayaran(soklan cepu perak)
aku ; errrhhhhmmmmm

8 jam dah berlalu(kuanter tiket kat midvalley)
angah ; kita nak beli x tiket balik ke nilai ni kakak?
aku ; eh xpayah la..kan katanya free.
adik ; xpe ke kakak
aku ;tiket yang kita beli kat nilai tadi ada lagi x?
angah & adik ; ada(angguk kepala)

pukul 5 lebih kurang la..(perhentian nilai)
angah ; eh ada orang amek tiket la,,mcm mana nie???(muka bertukar warna biru)
aku ; (buat berani) xpe2,,kuarkan tiket tadi dan bg jek kat dia..
jeng jeng jeng jeng
aku, angah & adik ; fuhh lega(terselamat..xmelayang rm30)

yang kedua pulak aku nak bercerita tentang malam nak sambut new year. pukul 11.00 malam bertolak dari umah ke putrajaya. sampai dalam pukul 11.30 malam.. manusia la masa tue,, dah ramai dah. kami park kereta kat atas jabatan. sambil2 tunggu nak tengok bunga api, kami dok la bergambar dulu. lagi 1 minit dah nak masuk tahun baru. 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1...(xde pape pun)tapi aku dah boleh dengar bunyi letupan kat mines..25 minit dah berlalu. uwaaaa...semua dah sambut new year,,aku tgk kereta makin lama makin sikit...pakwe aku siap 3g lagi..tunjuk bunga api kat danga bay...perggg jahat betul la...35 minit dah berlalu,,kami pun balik la kerumah.. so malam tue hanya dapat bergambar jekk..hehheehh

habis sudah ceritanya..masa untuk tengok picture pulak..

nie masa kat midvalley
my girlfriend
aku, adik & angah dalam komuter

pak su try so hard to make mulut muncong