About me

GOSIP TERHANGAT SEPANJANG TAHUN 2010

tajaan secantikmanis on Friday, December 31, 2010


okey jom lihat i hendak menjadi minah kepoh sebentar. sebentar je okey. eh i rasa mungkin ambil masa dalam 5 jam untuk hari ini sahaja. bukan apa, hari ini cuti, i nak sewa kereta.. tetapi kereta sewa dah habis budak-budak lain sapu dulu. 

KOJAMMM LA.

i mulakan gosip terhangat sepanjang tahun 2010 dengan muka manis mencerut i.
(drumroll please)

1. Nabil kena saman RM2 juta 
AKIBAT mengutuk filem lakonan sendiri, Nabil disaman sebanyak RM2 juta oleh penerbit filem Lu Fikirlah Sendiri The Movie, SDAF Pictures. Namun nasib Juara Raja Lawak musim kedua amat baik kerana saman itu ditarik balik atas pertimbangan pihak terbabit. Tidak cukup dengan cerita saman, hubungan cinta Nabil dengan Irma Hasmie yang putus gara-gara ada orang ketiga.

Belum reda cerita putus cinta, timbul pula kisah gambar Nabil bercium dengan kekasih barunya, Qasha seperti yang disiarkan dalam laman web. Nabil bagaimanapun enggan membuat laporan polis kerana tidak mahu memanjang isu itu.
lu pikiaq la sendiri,nabil
2. Dr Rozmey dan impian RM40 juta
BERMULA daripada seorang pengusaha produk ubat kuruskan badan Jusmate 5, Dr Rozmey cuba menukar haluan dengan bergelar pembikin filem dengan mengangkat kisah lelaki menukar jantina iaitu 2 Alam. Dr Rozmey melancarkan kempen besar-besaran dan ‘perang psikologi’ apabila mensasarkan kutipan RM40 juta!

Pada awal penggambaran lagi sudah timbul pelbagai isu membabitkan pengarahnya Hairie Othman. Entah di mana silapnya, Hairie Othman disingkirkan daripada produksi itu dan tempatnya digantikan pengarah lain.

Berbalik kepada soal kutipan, selepas beberapa hari ditayangkan, 2 Alam hanya mengutip sekitar RM430,000 saja. Dengar cerita, Dr Rozmey mahu menyunting Pamela Anderson pula untuk berlakon dalam filem yang seterusnya.

3. Fahrin menangis dek Linda Onn
KECEWA dengan kenyataan bekas kekasih dan DJ Suria FM, Linda Onn yang mendakwa menuduhnya sebagai kaki pukul, pelakon sasa, Fahrin Ahmad, membuat sidang media tergempar dan mahu menyaman Linda.

Kata Fahrin, kenyataan Linda itu membuatkan ibunya (Fahrin) berasa tertekan sehingga Fahrin sendiri sebak pada sidang media itu.

Beberapa bulan berlalu, perang dingin antara mereka berdua itu berakhir dan Fahrin kini sedia melupakan hasrat untuk menyaman Linda demi kebaikan banyak pihak.

4. Saiful Apek dan tempias ganja
PENAHANAN ke atas pelawak popular Saiful Apek bersama rakannya di sebuah pangsapuri di Subang Jaya, Selangor mengejutkan lagi peminat seni tempatan. Dalam serbuan itu, pihak polis menjumpai sejumlah 40 gram ganja di dalam premis berkenaan. Selepas ditahan reman beberapa hari, Apek akhirnya dibebaskan dengan jamina 
 
hahaha okey ke tidak i jadi minah kepoh.. okeykan okeykan

kreadit: hmetro.online

SEPAKAN PENALTI : FIRMAN UTINA "SAYA TIDAK TERTEKAN"

tajaan secantikmanis

masih ingat lagi macam mana penjaga gol skuad negara Malaysia KHAIRUL FAHMI CHE MAT, dapat menangkap dengan sempurnanya sepakan penalti yang diberikan kepada skuad Indonesia pada awal perlawanan. fuh! gilalah masa tu. i dok doa-doa supaya tidak gol. perghhh sekali Khairul Fahmi Che Mat dapat tangkap, i pulak yang over terlompat-lompat macam beruk. hahahaha.

sebenarnya ada nasihat disebalik itu. sebelum perlawanan pusingan kedua bermula, jurulatih skuad negara kita, K Rajagobal telah memberikan pesanan kepada Khairul Fahmi Che Mat;
“Saya amat gementar ketika mereka peroleh sepakan penalti di awal permainan. Namun saya ingat kembali pesan jurulatih K Rajagobal yang mengatakan jika Firman mengambil sepakan penalti biasanya disasarkan ke kiri gawang,” kata Khairul Fahmi dengan wajah ceria.

kreadit kepada http://azrulhisham.blogspot.com/
 LAWAK : Okeylah sudah ramai gadis-gadis mengaku Mohd Shafiq Rahi dan Khairul Fahmi Che Mat buah hati mereka, i dengan bangganya mengaku K Rajagobal buah hati MALAYSIA. Malaysia ye, bukan i.

NUFFNANG SAYANGLAH

tajaan secantikmanis on Thursday, December 30, 2010


assalamualikum korang semua

i tiba-tiba rasa hendak bercerita tentang keyword.. ramai otai-otai blog menarik traffic ke blog mereka hanya dengan membuat entry mengenai keyword. maksudnya disitu tajuk untuk entry mereka selalunya berkait rapat dengan keyword.

sebagai contohlah ye... keyword yang i jugakan hari ini sebenarnya sedikit sebanyak telah menaikkan traffic ke blog i, tetapi kalau korang semua tanya lebih lanjut pasal keyword ini, kompem i tak dapat jawap. i pun masih menjinak-jinakkan diri dalam hal-hal keyword ini.


 tengok tu. tak pernah-pernah blog i dalam 1 jam itu sebanyak 6o unik datang menjengguk. tak silap i masa ini i buat entry mengenai AWEK KHAIRUL FAHMI CHE MAT

korang semua pun boleh agak kan? keyword yang ada PM CUTI UMUM PADA 31 DECEMBER dan PIALA SUZUKI


JERSI BARU MALAYSIA : MACAM GORENG PISANG PANAS

tajaan secantikmanis

bismillahirrahmanirrahim
ewah ewah ewah tak cukup dengan isu laser, isu Perdana Menteri umumkan cuti pada 31 sebagai hari peringatan, bertambah pulak isu awek khairul fahmi che mat, meh i nak tambah 1 lagi isu. isu jersi baru Malaysia habis dijual macam pisang goreng. uitt sedapnya dapat makan goreng pisang petang-petang ni.

meh i nak cerita.. semalam i keluarlah dengan roomate i ke Kangar. niat yang utama nak pergi menceroboh Al-ikhsan la. uwaaa sentap hati i, tanya jersi Malaysia habis sudah. i suruh pulak member i kat Alor Star tolong belikan untuk i sehelai, dia pun kata sudah habis jugak. 

geram geram geram geram

sebab roomate i yang lagi sorang baru balik dari PADANG BESAR, dan dan dia tunjuk jersi baru Malaysia yang dia beli kat padang besar. dia kata kat padang besar pun baju jersi dah nak habis, siap kena tunggu trip yang kedua. tapi itupun cuma ada warna kuning, warna biru stok sudah habis la.

i tak dapat beli jersi baru tak pe la, tapi i dapat lenjan baju dia. hahaha

note : BALIK JOHOR TETAP NAK BELI JERSI BARU MALAYSIA.

AWEK KHAIRUL FAHMI CHE MAT

tajaan secantikmanis


i berani potong jari patung barbie i la kalau tiada seorang pun gadis di Malaysia nie sedih kerana KHAIRUL FAHMI CHE MAT, jejaka hot sekarang ni sudah mempunyai AWEK.korang semua tak percaya ke yang dia sudah ada awek. okey tak mahu tulis banyak. meh nak bagi link ke blog awek KHAIRUL FAHMI CHE MAT.

PM ISYTIHAR JUMAAT 31 DECEMBER 2010 CUTI UMUM

tajaan secantikmanis




 KUALA LUMPUR: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak sebentar tadi mengumumkan Jumaat ini (31 Disember) sebagai cuti umum sempena kejayaan sulung pasukan bola sepak kebangsaan pada kejohanan Piala AFF Suzuki 2010. - BERNAMA


Photobucket

PIALA SUZUKI : MALAYSIA AKHIRNYA BERJAYA MENJUARAI PIALA SUZUKI

tajaan secantikmanis on Wednesday, December 29, 2010

tekalah awek siapa ni??

ALHAMDULILLAH

bersyukur kehadrat ILAHI akhirnya Malaysia dapat menjuarai PIALA SUZUKI dengan menumpaskan Indonesia 4-2.
 
arghhhh celcom broadband ni buat hal la pulak.


Photobucket

PERLAWANA PUSINGAN KEDUA PIALA SUZUKI ANTARA MALAYSIA DAN INDONESIA

tajaan secantikmanis


bismillahirrahmanirrahim

alhamdulillah. pada 26 december lalu skuad negara kita, Malaysia telah memenangi pusingan pertama. mereka akan bertembung sekali lagi pada 29 december malam ini, di stadium Gelora Bung Karno, Jarkata.

banyak spekulasi-spekulasi yang menjalar sejak Malaysia menang ke atas Indonesia. salah satunya ISU LASER. penyokong Indonesia mencemuh skuad negara kita dengan mengatakan bahawa Malaysia menang kerana gangguan daripada penyokong Malaysia yang menyuluh  pancaran laser ke penjaga gol Indonesia, Markus Harison Rihihina

i percaya penyokong-penyokong Indonesia pasti akan membalas dengan menyuluh pancaran laser ke arah pemain Malaysia ketika beraksi di padang untuk mengganggu permainan. kerana itu, i berharap agar pemain Malaysia tidak hilang tumpuan selama 90minit permainan.

PELIK : pancaran laser semakin menjadi popular. dekat kolej i budak-budak nakal suka suluh laser kat i. sekali i kasik laser yang paling pedih..hah SENTAP terus!


BLOGGER AUTOPING FACEBOOK

tajaan secantikmanis on Tuesday, December 28, 2010

bismillahirrahmanirrahim
 
sebelum ke kelas networking design i berblogwallking sebentar. i pergilah blog http://www.teratakarmo.com/ yang mesti i pergi menjenggah setiap hari. wow ada berita baik. berita baik itu adalah dia terjumpa satu blog yang bertemplatekan seperti facebook. alah takkan la korang semua tak tahu facebook tu apa? hah mukabuku tahu tak?? tak pun buku lima???

kasik kreadit kepada http://aduka5.blogspot.com/ kerana kreativiti yang dia tunjukkan. terpegun i tau. 
*boleh tolong buatkan untuk i template macam u tak aduka, tapi i nak warna PINK*
sebenarnya i pun pernah singgah di blog yang bertemplatekan facebook, tapi tidak ada pulak berita baik itu. dari tadi dok cerita pasal berita baik, hah meh la menuju jalan yang lurus. Aduka telah mencipta satu Group dalam FB dimana korang boleh turut serta dan  add Blog URL korang kat blogger Group nie dan Ping blog korang secara auto. senang cerita korang tak payah menyusahkan diri buka facebook untuk ping kan entry korang, eh bukan korang sentiasa 25 jam ke online facebook tu. hahaha.

Photobucket

BUKAN DIRIKU : EPISODE 1

tajaan secantikmanis

(Video) Malaysia VS Indonesia – Result Final Piala AFF Suzuki 2010

tajaan secantikmanis on Monday, December 27, 2010


ASSALAMUALIKUM

ada spekulasi yang mengatakan kekalahan adalah sinaran laser yang dipancarkan kepada pemain Indonesia. Tetapi jurulatih Indonesia menyalahkan kelemahan pemainnya sendiri mengekang asakan pemian Malaysia. Kepada yang main laser malam tadi di stadium, memang tiada tamadun. Jangan tunjuk gayat sangat masa tengok bola. Walauapapun, bekalan sebegini cukup penting untuk di bawa sebagai bekalan sebelum berkunjung ke Indonesia di Satdium Gelora Bung Karno, Jakarta pada Rabu ini bagi perlawanan pusingan kedua di sana. Nah, saksikan sendiri detik-detik kemenangan Malaysia VS Indonesia (3-0)




apa-apa pun sekarang Malaysia sudah mempunyai kelebihan dengan 3 mata dihadapan.
Photobucket

MALAYSIA MENANG DENGAN BERGAYA,ALHAMDULILLAH.

tajaan secantikmanis on Sunday, December 26, 2010


bismillahirrahmanirrahim
tiada kata-kata yang mampu diucapkan kepada seluruh skuad negara MALAYSIA kita kerana menang dengan bergayanya. i hanya mampu melihat secara langsung menerusi saluran TV1, itupun sudah kira bersyukur sangat-sangat. *niat dihati nak pergi tengok kat stadium GELORA BUNG KARNO*

masa minit pertama, bola kebanyakkannya dikawal oleh INDONESIA. masuk separuh masa yang kedua, dilihat INDONESIA mempercepatkan permainan mereka dan membuatkan kawalan pertahanan MALAYSIA sedikit kucar kacir..MALAYSIA diberikan sepakan percuma pada minit 53 tetapi gagal disempurnakan, kerana tiba-tiba penjaga gol INDONESIA Markus buat gempaq dengan mengatakan ada penyokong bermain laser. permainan dihentikan selama 5 minit.

permainan diteruskan. hasil lorongan Norshahrul yang menggelecek 3 pemain INDONESIA digunakan sebaik mungkin oleh Safee Sali untuk membawa MALAYSIA mendahului INDONESIA 1-0 di separuh masa yang kedua pada minit ke 60. 
Rembatan gol oleh Mohamed Ashari pada minit ke 67 membolehkan MALAYSIA mendahului 2-0 mengatasi INDONESIA. Pujian patut diberikan kepada Norshahrul kerana menjadi playmaker yang mantap malam ini. Sekali lagi penguasaan MALAYSIA yang semakin garang dengan gol yang dilakukan oleh Safee Sali pada minit ke 72 sekaligus menjadikan 3 gol buat MALAYSIA. Separuh masa kedua berakhir dan ditambah 8 minit lagi masa perlawanan.

8 minit masa tambahan berakhir dengan kemenangan MALAYSIA!


Photobucket

Hari Persekolahan Dan Cuti 2011

tajaan secantikmanis

bismillahirrahmanirrahim
walaupun i sudah tidak bersekolah lagi, tetapi adik i masih ada. sewaktu i tengah berblogwalking i terbaca 1 entry mengenai hari persekolahan dan cuti 2011. i rasa info ini sangat berguna kepada ibu bapa yang menpunyai anak-anak yang masih bersekolah.



P/S : CREADIT;

Photobucket

500 BLOG!

tajaan secantikmanis



assalamualikum sahabat semua

nama i nurul aleya ataupun lebih mesra dan dikenali dikalangan blogger adalah SECANTIKMANIS.
*eh ada yang kenal ke??*

pada mulanya tujuan i menjadi blogger hanyalah sahaja-sahaja. tetapi makin lama makin i tertarik dengan design-design blogger yang cantik-cantik, kemudian i sangat-sangat tertarik dengan sistem nuffnang. sana sini blogger mengatakan pasal nuffnang. dan skrg tujuan i menjadi blogger adalah kerana dengan blogger ia menjadi salah satu platform untuk i memfromosikan barang-barang on9 i serta i dapat berkongsi isu-isu semasa dengan semua blogger.




Photobucket

SINETRON BUKAN DIRIKU : SINOPSIS

tajaan secantikmanis



SINETRON BUKAN DIRIKU BAKAL MENGGANTIKAN SINETRON CINTA KIRANA DI ASTRO RIA MULAI 21 DISEMBER 2010
DIBINTANGI OLEH:
Baim Wong (Ryo)
Bertrand Antolin (Ariel)
Ririn Dwi Aryanti (Ayla)

SINOPSIS SINETRON BUKAN DIRIKU
Ryo dn Ayla, adalahsepasang kekasih yang bekerja di sebuah perusahaan advertising. Ryoseorang workaholic, dia sangat susah menunjukkan perasaannya, bahkanpada Ayla sekalipun. Karena sifatnya inilah, Ayla, tidak pernah tahu,bagaimana perasaan Ryo yang sebenarnya. Ayla selalu mengira, Ryo tidakbegitu mencintai dia. Semenjak mereka menjadi pasangan, Ryo belumpernah mengucapkan kata-kata cinta pada Ayla. Ryo bahkan kerap kali,melupakan janjinya dengan Ayla.

Kesal dengan sikap Ryo, Ayla memutuskan Ryo. Namun Ryo sangat mencintai Ayla. Ia berusaha berbaikan dengan Ayla.Di hari ulang tahun Ayla, Ryo menyiapkan kado untuk Ayla. Aylasebenarnya tak mau datang, namun Marina, teman satu kantor Ayla,memberitahu bahwa Ryo menyiapkan hadiah istimewa untuknya. Ryomenyiapkan cincin yang ia beli bersama Marina. Ayla kaget dan langsungpergi ke tempat Ryo menunggunya.

Saat Ayla akan menyeberang, sebuah mobil muncul dan hampir menabrakAyla. Ryo berlari mendorong Ayla. Ayla selamat, tapi Ryo kehilangannyawanya.Tapi cerita tidak berakhir begitu saja. Ryo masih sangat mencintaiAyla dan tidak ingin meninggalkannya. Ryo akhirnya masuk ke dalam ragaAriel, orang yang sudah menabraknya. Ariel orang yang sangat ambisius,dan rela melakukan apa saja, untuk kepentingannya. Ariel ternyata anakpemilik perusahaan tempat Ryo bekerja.

Ryo yang sudah berada dalan raga Ariel. berusaha mendekati Ayla,tapi Ayla terus menolak kehadirannya karena Ayla sangat membenci Ariel.Masalahpun semakin banyak menghadang Ryo. Kehidupan Ariel yang notabene "jahat" membuat kesulitan demi kesulitan mendatangi Ryo. Kematianseorang pria bernama Anton, yang usahanya dihancurkan oleh Ariel danhubungan gelapnya dengan Marina adalah beberapa masalah kecil yangmembuat Ryo bingung.

Ryo juga harus menghadapi kenyataan, kalau Ariel sudah mempunyaiseorang tunangan, Livi, anak pemilik perusahaan pusat yang membawahiperusahaan milik orang tua Ariel. Saat mereka sedang memilih bajupengantin, Ryo memutuskan pertunangannya dengan Livi. Livi malu, iamengakhiri hidupnya. Hal ini, membuat ayah Livi, dendam pada Ryo, danberusaha untuk menghancurkan hidup Ryo.

Ryo tidak bisa mengatakan pada Ayla, kalau dia adalah Ryo, karena,apabila itu terjadi, Ryo akan kembali meninggalkan dunia ini, dansampai kapanpun, dia tidak akan bisa menyatakan rasa cintanya padaAyla. Menjadi Ariel, adalah pilihan terbaik, karna Ryo dapat terusberada disisi Ayla, namun disisi lain, Ryo juga tidak bisa menerimakenyataan, kalau Ayla akan melupakan Ryo yang sebenarnya.

Bagaimana kelanjutan cerita ini? Apakah Ryo yang sudah menjadiAriel, bisa merebut hati Ayla? Bagaimana dengan semua masalah Arielyang harus diselesaikan oleh Ryo. Apakah, Ryo akan memberitahu Ayla,siapa sebenarnya dia?


LIRIK LAGU TEMA
SINETRON BUKAN DIRIKU
Bukan Diriku
Artist: Samsons

Setelah kupahami
Ku bukan yang terbaik
Yang ada di hatimu

Tak dapat kusangsikan
Ternyata dirinyalah
Yang mengerti kamu
Bukanlah diriku

Kini maafkanlah aku
Bila ku menjadi bisu
Kepada dirimu

Bukan santunku terbungkam
Hanya hatiku berbatas
Tuk mengerti kamu
Maafkanlah aku

Walau kumasih mencintaimu
Kuharus meninggalkanmu
Kuharus melupakanmu
Meski hatiku menyayangimu
Nurani membutuhkanmu
Kuharus merelakanmu

Dan hanyalah dirimu
Yang mampu memahamiku
Yang dapat mengerti aku

Ternyata dirinyalah
Yang sanggup menyanjungmu
Yang lama menyentuhmu
Bukanlah diriku




Photobucket

PIALA SUZUKI : PERLAWANAN PERTAMA ANTARA MALAYSIA DAN INDONESIA

tajaan secantikmanis on Saturday, December 25, 2010

bismillahirrahmanirrahim

bersyukur kehadrat-NYA, kerana kini i masih boleh memberi info atau berkongsi sedikit sebanyak info pada hari ini. semangat yang semakin membara-bara menjalar keseluruh bahagian tubuh badan i. kenapa tidaknya, tinggal 34 jam lagi untuk kita menyaksikan PERLAWANAN AKHIR PUSINGAN PERTAMA ANTARA MALAYSIA DAN INDONESIA, yang berlangsung di Stadium Nasional Bukit Jalil. walaupun baru pusingan pertama, kemenangan pada malam esok menjadi bekalan yang amat penting bagi skuad negara kita, MALAYSIA  untuk ke pusingan kedua. jika INDONESIA menang pada pusingan pertama, Presiden Indonesia bakal bikin gempak sekiranya INDONESIA jadi juara pada esok malam.


Presiden Indonesia, Susilo B Yudhoyono akan buat announcement serta-merta untuk menukar nama Indonesia kepada INDONGUAY, jika pasukan Indonesia, menang dalam pertemuan di final bertemu Malaysia..dikhabarkan, penukaran nama itu untuk mengenang jasa pemain Uruguay yg membantu Indonesia menjuarai Piala Aff Suzuki 2010. Difahamkan, dalam usaha menjuarai Piala Asia, Indonesia akan menaturalisasi 11 pemain Uruguay dan pemain asal Indonesia cuma akan beraksi memanaskan kaki pemain-pemain  Uruguay tersebut

sebelum inilah yang i tahu pun indonguay menang besar disebabkan pemain asing. jika tiada mereka-mereka ini? kalau di INDONESIA, mereka merasakan perlawanan akhir piala suzuki antara malaysia dengan indonesia melibatkan MARUAH. ayuh, kepada semua penyokong-penyokong skuad negara kita, MALAYSIA yang mana berkesempatan turun ke stadium esok mari turun beramai-ramai memberikan sokongan kepada pasukan MALAYSIA.
  • Tiket berharga RM30 bagi perlawanan akhir pusingan pertama Piala AFF Suzuki antara MALAYSIA dan INDONESIA pada Ahad ini masih boleh dibeli di Stadium Nasional Bukit Jalil dekat sini.
  • 40,000 tiket RM30 bagi tempat duduk terbuka masih ada.
  • Tiket berharga RM50 bagi tempat duduk VIP pula sudah habis dijual
  • FAM memperuntukkan 70,000 keping tiket berharga RM30 dan 2,500 tiket berharga RM50 kepada penyokong Malaysia, dan 15,000 tiket berharga RM30 dan 500 tiket berharga RM50 kepada penyokong Indonesia
  • Tiket-tiket turut dijual di kaunter khas yang dibuka dari 9 pagi hingga 5 petang di Kedutaan Indonesia di Jalan Tun Razak
  • Kaunter tiket di Stadium Nasional akan dibuka sehingga Ahad ini, dari 10 pagi hingga 7 petang

Photobucket

KEPUTUSAN ANUGERAH SKRIN 2010 (UPDATE)

tajaan secantikmanis on Friday, December 24, 2010


ASSALAMUALAIKUM

CUMA NAK BERITAHU

JOM TENGOK ANUGERAH SKRIN SECARA LIVE
http://apps.tv3.com.my/ask2010/live/livestreaming.html

Anugerah Skrin 2010 (ASK 2010) dihoskan oleh Awal Ashaari dan Vanida Imran. Keputusan Anugerah Skrin 2010 (ASK 2010) adalah:

Rancangan realiti TV terbaik
Showdown 2010 

Lakon layar terbaik kategori filem
Evolusi KL Drift 2
Shamsul Yusof

Drama komedi terbaik
Simpang 3

Lakon TV terbaik
Antara Garisan

Program hiburan terbaik
Anugerah Bintang Popular

Pelakon pembantu wanita terbaik drama
Fadzilah Mansor
Sebelum Akhirat

Pelakon pembantu lelaki terbaik drama
Isma Yusoof
Antara Garisan

Pelakon pembantu wanita terbaik filem
Nor Fazura
Pisau Cukur

Pelakon pembantu lelaki terbaik drama
Aaron Aziz
KL Drift 2

Rancangan bual bicara terbaik
RTM: Isu khas Gaza Palestin Kami Bersamamu
Laporan khas / berita terbaik

Aduan rakyat berbumbung langit
Videografi terbaik drama
Datang Bulan

Pelakon wanita terbaik filem
Sharifah Amani
Mualaf

Pelakon lelaki terbaik filem
Bront Palare
Belukar

Pelakon wanita terbaik drama
Nor Khiriah
Antara Garisan

Pelakon lelaki terbaik drama
Fauzi Nawawi
Sebelum Akhirat

Pengarah terbaik filem
Yasmin Ahmad
Mualaf

Pengarah terbaik drama
Murali Abdullah
Sebelum Akhirat

Rancangan muzikal terbaik
TV3 Anugerah Juara Lagu 24

Anugerah Yasmin Ahmad
Shaheizy Sam

Drama rantaian terbaik
Nur Kasih

Anugerah filem terbaik
Mualaf
    Photobucket

    BEN ASHAARI : SEGMEN 200 BLOG MENCARI HARTA KARUN

    tajaan secantikmanis


    1.Syazana Amira
    2.cekgu ema
     3.Mizz Farah

    4.menjual produk ikan keli segar,
    ikan keli berempah, ikan talapia berempah, dan ikan keli salai
    5. seramai 350 penyertaan
    pendapat
    pada i segmen 200 BLOG MENCARI HARTA KARUN ini dapat menaikkan traffic untuk blog i. selain itu, dapat menambahkan follower. alhamdulillah, setakat ini sebanyak 3 penyertaan segmen dari blog abg ben telah dapat menaikkan traffic dan follower pada blog i. selain itu i dapat menambah ilmu pengetahuan, ataupun berita-berita semasa, hiburan tanah air dan produk-produk yang dijual di setengah blog. i juga dapat menambah kenalan i maksudnya menambah kawan. dan tidak lupa jugak, i jumpa kawan sekolah rendah i dulu. kira jejak kasih gitu la. dan yang pasti, blogger-blogger yang menyertai segmen ini adalah blogger yang aktif. dan i dapat mempraktikan sbaik mungkin list yang abg ben telah sediakan untuk i ber" BLOGWALKING".


    Photobucket

    50 Bloggers Diperlukan II

    tajaan secantikmanis on Thursday, December 23, 2010

    Assalamualikum sahabat semua

    ehehhh kenapa tiba-tiba je sebut pasal 50 bloggers diperlukan 11

    bukan apa sebenarnya http://www.100penulis.com/
     sedang mencari-cari 50 blogger untuk dimasukkan ke dalam blogroll

    apa itu blogroll??
    ini adalah sedikit sebanyak tentang blogroll
    Kenapa Blogroll?
     
    Pasti anda sendiri tahu tentang keistimewaan blogroll. Blog anda sendiri tentu ada blogroll. Ini kerana blogroll ada fungsi untuk memaparkan entri terkini anda. Ia juga akan menunjukkan anda sedang online dan bersedia menerima kunjungan dan komen-komen terbaru di blog anda.
     
    Sesiapa sahaja boleh kumpul list untuk blogwalking, tetapi hanya blogroll sahaja yang boleh menunjukkan update terkini dari blog aktif dalam senarai. Sekiranya anda menggunakan blogroll untuk blogwalking, potensi anda untuk menerima kunjungan semula akan berganda :

    i) Dari tuanpunya blog sendiri
    ii) Dari pengunjung-pengunjung blognya yang juga sedang online ketika itu.

    Kesimpulannya, BE WHERE OTHERS ARE. Ini berbeza dengan list blogwalking biasa : Ada banyak link blog yang dah 'bersawang' atau blog mati (url tidak valid lagi). Kunjungan anda ke blog-blog tidak aktif ini hanya membuang masa anda. Sebagai contoh, MisterLinky widget yang terdapat di page ini bukan untuk kegunaan saya blogwalking, hanya sekadar penyedia backlink sahaja.

    Fakta Tentang Blogroll 100penulis.com
    Saya telah sediakan sekali button-button tweet dan Like untuk pembaca. Ni dah kira promosi berganda. Kalau dilihat ia seperti muka depan gengblogger.com di mana pembaca boleh tweet dan share entri anda. Cuma penyertaan blogroll ini mudah, anda tidak perlu 'ping' setiap kali ada entri baru.

    Lihat hasilnya di sini : 
    http://www.100penulis.com/p/senarai-blog-best.html

    Tapi...
    Ada tapi-tapinya juga. Blogroll 100penulis.com akan sentiasa diupdate. Sekiranya tiada feed terbaru dari blog dalam senarai selama 1 bulan, blog tersebut akan digugurkan dari senarai. Kenapa saya buat begini? Ini untuk memastikan blogroll 100penulis.com mempunyai feeds dari blog yang aktif sahaja. Maka, aktiviti blogwalking anda tidaklah sia-sia. 

    So nak join blogroll 50 Bloggers Diperlukan II?

    Tak perlu follow. Nak follow di Google Friend Connect atau Fanpage, itu terpulang kepada anda. Anda hanya perlu buat satu entri ringkas :

    1) Tajuk entri : 50 Bloggers Diperlukan II

    3) Ambil mana-mana kod banner 100penulis.com dari sini dan paste ke sidebar blog anda. Penyertaan tanpa banner ini tidak dilayan. Maaf ya.

    4) Ceritakan sikit kenapa anda nak sertai blogroll 100penulis.com

    5) Tag 2 orang kawan. Nak tag lebih pun terpulang. Ini kerana senarai blogroll akan dikemaskini selalu (blog tanpa feed terkini lebih sebulan akan digugurkan dari senarai, maka sentiasa ada tempat kosong. Sekiranya semua blog aktif, maka senarai baru akan dibuka)

    6) Maklumkan kawan-kawan yang telah anda tag. Anda boleh memberitahu menggunakan shoutbox atau komen di entri mereka. Terpulang.

    7) Lapor di bahagian komen mengikut format ini :
    URL Entri Anda :
    Banner yang dipilih : 1/2/3/4

    KENAPA SAYA HENDAK SERTAI BLOGROLL 100PENULIS.COM
    ini kerana saya akan mendapat traffic yang percuma dan entry saya automatiknya akan dipingkan.

    2 RAKAN YANG SAYA TAG



    Photobucket

    DUIT BE BERTAMBAH, BE BILA PULAK HENDAK BERTAMBAH

    tajaan secantikmanis


    Assalamualikum sahabat semua

    akhir-akhir ini i bersemangat sangat berblogwalking
    faktornya adalah kerana i dapat BE
    hari tu i ada cerita tentang BE yang i dapat



    hehehehe bukan apa... hendak mintak cik NUFFNANG berikanlah i BE lagi


    Photobucket

    SAYALAH BLOGGER ITU !

    tajaan secantikmanis





    1.areteacar

    http://banyaktehkereta.blogspot.com/

    2.KaLeD diDi
    3.MamaEma 
    http://mamaemacyg.blogspot.com/

    4.Aku Si Penjejak Mimpi http://penjejak-mimpi.blogspot.com/

    5. Aku mula jatuh cinta padamu

    http://cik-senah.blogspot.com/2010/12/aku-mula-jatuh-hati-kepadamu.html

    KEPANTASAN MATA BLOGGER

    tajaan secantikmanis on Wednesday, December 22, 2010


    1.LILY ELISA
    http://lilyelisaabubakar.blogspot.com/
     2. indra amirrul
    http://fiarcacoutura.blogspot.com
     3.EDDIE YUSTIN
    http://www.borakkosong.com/
    4. Ujang9897
    http://azfar9897.blogspot.com/
     5. ben ashaari
    http://www.benashaari.com/

    memberi traffic yang banyak kepada peserta yang telah dipilih
    Photobucket

    PEREMPUAN KUAT NAFSU MARAH

    tajaan secantikmanis





    P/S : mak cik cleaner,, tolonglah basuh bilik air setiap hari.

    Photobucket

    “Inventing My Own iPad Application for Maxis“

    tajaan secantikmanis

    e-style
    that means the e-style application can match what style we wear today. no need to buy a new clothes because the old clothes can be used in some other way.









    Maxis contest participant badge

    MALAYSIA OH MALAYSIA

    tajaan secantikmanis on Saturday, December 18, 2010


    TENGOK BOLA PERLAWANAN DIANTARA MALAYSIA DAN VIETNAM SECARA LIVE DI FACEBOOK DAN TWITTER

    CARA TAK???


    Photobucket