About me

SHAWL BATIK

tajaan secantikmanis on Wednesday, November 24, 2010





Assalamualikum sahabat semua

okey jangan terkejut ye
i cuma menolong kawan i  jual shawl
anda semua abaikan je model itu ye
GEDIK!! modelnya... hehehehehe

okey SHAWL BATIK ini jenis cotton. sangat sejuk dan mudah dibentuk, dan yang paling best dengan harga yang paling rendah..iaitu RM15..jangan terkejut okey.

RM15 SAHAJA
TIDAK TERMASUK POSTAGE

terdapat 20 warna kesemuanya... untuk melihat kesemua warna sila copy dan paste URL ini
http://www.facebook.com/album.php?aid=47791&id=1680609099&ref=mf

sesiapa yang berminat bolehlah hubungi i di nurulaleya3333@gmail.com

KOS PENGHANTARAN

Semenanjung Malaysia:1-3 helai = RM6
4-5 helai = RM8
6-8 helai = RM10
9-11 helai = RM12
 
Sabah:
1-3 helai = RM9
4-5 helai = RM12
6 helai = RM14
7-8 helai = RM17
9-10 helai = RM20
11-12 helai = RM22
13-14 helai = RM24
15-17 helai = RM35
18-20 helai = RM45
Sarawak:
1-3 helai = RM9
4-5 helai = RM11
6 helai = RM13
7-8 helai = RM15
9-10 helai = RM17
11-12 helai = RM19
13-14 helai = RM22
15-17 helai = RM32
18-20 helai = RM38

Brunei:
1-5 helai = RM52

Singapura:
1-5 helai = RM48

Indonesia:
1-5 helai = RM54


Photobucket

DUA PULUH LIMA ABOUT ME!

tajaan secantikmanis on Friday, November 19, 2010


HAHAHAHAHAHA
betapa banyak haha la... gedik gila i rasa gambar yang i edit ini.
kenapa i pilih 25? umur i 25 tahun ke?? choiiiii umur i bawah 25 tahun okey. :)
ini kerana i dapat tag dari KEKASIH HATI I
1. my REAL name : nurulaleyabintiabdkhairzaki
2. i sebenarnya adalah anak TUNGGAL.
3. adik i yang sekarang adalah adik angkat,
BUT i dah anggap dia ADIK KANDUNG i
4. PENIPU yang sangat bagus!!
5. i SUSAH rapat dengan seseorang
6. i lambat MARAH, dan cepat reda kemarahan i.
7. i sangat DEGIL.
8. i seorang yang MATA DUITAN.
9. i mudah MEMINJAMKAN orang duit.
10. i kuat BERJALAN.
11. i boros dalam BERSHOPPING.
. i ada sifat SEMANGAT yang sangat tinggi.
13. i ada IMPIAN yang sangat kelakar.
14. i seorang yang ROMANTIK.
15. i amat MEMENTINGKAN persahabatan.
16. selalunya BARANG yang i beli sepenuhnya dengan duit i sendiri
akan tahan lama.
17. i PALING takut dengan kumbang.
18. i start berCINTA masa umur 10tahun.
19. i pernah MINAT cikgu sekolah rendah i.
20. 20 adalah UMUR i pada tahun 2010.
21. i BERFIKIRAN terbuka.
22. i malas sangat hendak MANDI.
23. berat BADAN i senang naik, dan senang turun.
24. i PERASAN i sangat cantik.
24. TARGET untuk i membina masjid!!



Photobucket

DUGAAN

tajaan secantikmanis on Wednesday, November 17, 2010

Assalamualikum sahabat semua

masa cepat sungguh anda berlalu. malam sudah menjelma, siang sudah lama menghilang
tetapi i tetap dengan makanan
hahahaha

hari ini i penat melayan kerenah adik i

PELARI TEGAR!
mentang-mentang la rumah nenek-nenek atok-atok nya berdekatan. hai anda semua tak paham. maksud i rumah nenek dan atok belah abah i dan rumah nenek dan atok belah ibu i cuma selang 2 bijik rumah sahaja,dalam kampung yang sama. so senang la untuk family i balik beraya tidak perlu fikir dan bergaduh raya tahun ini hendak balik rumah siapa dahulu. tetapi yang membuat kan i nak bertukar jadi raksasa, sebabnya adik i yang seorang itu, berlari dari rumah ibu i kerumah abah i setiap masa. tengah-tengah panas!

OMG!! 
bila adik i pergi ke rumah abah i, dia akan bawak balik lagi dua orang gengnya

oit bertambah sudah gengnya.. automatik i jadi raksasa sudah. sebab i yang terpaksa,dipaksa menjaga mereka. kejap-kejap hendak air, kejap-kejap hendak pergi bilik air,kejap-kejap gaduh, yang paling kejap-kejap i tak tahan tue,, berlari balik kerumah atoknya lagi 1.

GENG-GENG PENYEMAK!PENJERIT!PENJELING!

 eh apa kena mengena cerita i jadi raksasa dengan mereka berdua ini. hah inilah dua kekasih didalam penjara. budak-budak 3 orang tu duk pergi balik,pergi balik jumpa mereka lah

okey dah habis jadik raksasa i jadi perempuan yang sopan okey. siapalah pulak minah berbaju pink ini? ini sepupu i lah. sahaja je dia hendak inteprem!


Photobucket

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA

tajaan secantikmanis


Assalamualikum sahabat semua

disini i [ cik punya blog ] ingin mengucapkan selamat
hari raya aidiladha

disempena hari yang mulia ini
jom kita ramai-ramai mengingati semula kisah disebalik hari raya aidiladha[korban] ini.

KISAH Nabi Ibrahim yang sanggup ‘mengorbankan’ anaknya, Nabi Ismail demi melaksanakan perintah Allah menjadi ingatan dan iktibar setiap kali musim haji dan sambutan Aidiladha.Nabi ibrahim yang telah mendapat mimpi 3 malam berturut-turut daripada ALLAH SWT yang menyuruh nabi ibrahim agar menunaikan nazarnya iaitu baginda perlu menyembelih anaknya, nabi ismail sebagaimana yang dijanjikan.

untuk mengetahui cerita dengan lebih lanjut

Photobucket

BUDAK MELAYU BERCIUM DI TEMPAT AWAM

tajaan secantikmanis on Monday, November 15, 2010



TAK MAHU CAKAP BANYAK
I RASA MACAM NAK BAGI PELEMPANG,PENERAJANG,PENUMBUK!!

Photobucket

VVIP

tajaan secantikmanis

Photobucket


  1. http://azizankadir.com/
  2. http://www.ciklinn.com/
  3. http://www.cikgudahlia.com/
  4. http://www.lagendamahsuri.com/
  5. http://redmummy.com/
  6. http://irinenadia.blogspot.com/
  7. http://www.benashaari.com/
  8. http://darkbatman.com/
  9. http://www.gnesop.com/
  10. http://www.ar-rifke.com/
  11. http://www.anastasyea.com/
  12. http://aididmuaddib.blogspot.com/
  13. http://ibuayahdamia.blogspot.com/
  14. http://www.elizadianna.com/
  15. http://lynnhamzah.blogspot.com/
  16. http://suzieapai.blogspot.com/
  17. http://syamilamohd.com/
  18. http://juqieys-anne.blogspot.com/
  19. http://wanhazel.blogspot.com/
  20. http://jasfyra.blogspot.com/
  21. http://firahadifa.blogspot.com/
  22. http://www.miza-zairi.blogspot.com/
  23. http://suzie284.blogspot.com/
  24. http://sharinginfoz.blogspot.com/
  25. http://cahayawanita.blogspot.com/
  26. http://aniemz.blogspot.com/
  27. http://tsunamie146.blogspot.com/
  28. http://www.yusufultraman.com/
  29. http://chromaticdesign.blogspot.com/
  30. http://ellismelia.blogspot.com/
  31. http://www.iedaluvsham.com/
  32. http://www.kachipemas.blogspot.com/
  33. http://www.anastasyea.com/
  34. http://azwaamani.blogspot.com/
  35. http://mama-danishsarah.blogspot.com/
  36. http://kellazule.blogspot.com/
  37. http://tomatogurlslife.blogspot.com/
  38. http://mama-syafi.blogspot.com/
  39. http://feelmyseoul.blogspot.com/
  40. http://thesnowwybear.blogspot.com/
  41. http://www.mrse1faaezmom.blogspot.com/
  42. http://turbinemanlog.blogspot.com/
  43. http://shielasuri.blogspot.com/
  44. http://www.mohdhafizuddin.com/
  45. http://www.laylamessy.blogspot.com/
  46. http://the89dimension.blogspot.com/
  47. http://www.kakyong.com/
  48. http://me-viewingtheworld.blogspot.com/
  49. http://ummuabdullahsyaakir.blogspot.com/
  50. http://breastfeedingmum.blogspot.com/
  51. http://malaysiansonographer.blogspot.com/
  52. http://amyna2109.blogspot.com/
  53. http://pijaosix.blogspot.com/
  54. http://miss-niera.blogspot.com/
  55. http://salam1malay.blogspot.com/
  56. http://chitobebearchocholategoldish.blogspot.com/
  57. http://lautanteh.blogspot.com/
  58. http://babycutekami.blogspot.com/
  59. http://c-nurse.blogspot.com/
  60. http://akudakmalaysia.blogspot.com/
  61. http://www.onceitalk.com/
  62. http://akukeini2.blogspot.com/
  63. http://bluesriders.blogspot.com/
  64. http://www.whitebutterfly0209.blogspot.com/
  65. http://aku-wanny.blogspot.com/
  66. http://justadhablog.blogspot.com/
  67. http://ataicha.blogspot.com/
  68. http://nusananosa91.blogspot.com/
  69. http://masmurni.blogspot.com/
  70. http://teratakimpianibu.blogspot.com/
  71. http://yonshomedecor.blogspot.com/
  72. http://ozzy2u.blogspot.com/
  73. http://atikaahmadiah.blogspot.com/
  74. http://grey-hippo.blogspot.com/
  75. http://rapunzeldada.blogspot.com/
  76. http://qasehdaliaadelia.blogspot.com/
  77. http://tasbihqasih.blogspot.com/
  78. http://farah-diaz.blogspot.com/
  79. http://diariummi.blogspot.com/
  80. http://starinxila.blogspot.com/
  81. http://sufyrayyan.blogspot.com/
  82. http://akuanakpahang.blogspot.com/
  83. http://www.ubipanas.com/
  84. http://budulagend.blogspot.com/
  85. http://liyanadiabu.blogspot.com/
  86. http://aduka5.blogspot.com/
  87. http://fizah-sukhri.blogspot.com/
  88. http://ernamorgan.blogspot.com/
  89. http://notaami.blogspot.com/
  90. http://fariziliofernando.blogspot.com/
  91. http://marrakechmystery.blogspot.com/
  92. http://improveslife.blogspot.com/?zx=4948f418d13f3da7
  93. http://mahamahu.blogspot.com/
  94. http://nusananosa91.blogspot.com/
  95. http://iyandiansyah.blogspot.com/
  96. http://putrisyifa.blogspot.com/
  97. http://sgkasai.blogspot.com/
  98. http://cikidis.blogspot.com/
  99. http://chentafifie.blogspot.com/
  100. http://rashatie.blogspot.com/
  101. http://coretansiepal.blogspot.com/
  102. http://aslindaa.blogspot.com/
  103. http://chikedees.blogspot.com/
  104. http://zulaikhamohdnor.blogspot.com/
  105. http://cerita-macammacam.blogspot.com/
  106. http://nikfarahanis.blogspot.com/
  107. http://nurulain8888.blogspot.com/
  108. http://yunkyuk.blogspot.com/
  109. http://cempakamelati.blogspot.com/
  110. http://namasayajaja.blogspot.com/
  111. http://nuralbee.blogspot.com/
  112. http://magic-of-me.blogspot.com/
  113. http://money-insan.blogspot.com/
  114. http://taq6889.blogspot.com/
  115. http://rafizacute.blogspot.com/
  116. http://eiydaasaari.blogspot.com/
  117. http://kamsiah-yusoff.blogspot.com/
  118. http://kecikkenot.blogspot.com/
  119. http://www.permataalza.blogspot.com/
  120. http://watieduniaku.blogspot.com/
  121. http://9w2ury.hamradio.my/
  122. http://anamio.blogspot.com/
  123. http://hubersuhner.blogspot.com/
  124. http://www.lovemeenot.blogspot.com/
  125. http://thatsomine.blogspot.com/
  126. http://akuinsanlemah91.blogspot.com/
  127. http://18-ogos.blogspot.com/
  128. http://kongsibersamanora.blogspot.com/
  129. http://bluesriders.blogspot.com/
  130. http://www.qirakira.blogspot.com/
  131. http://wnf7488.blogspot.com/
  132. http://www.yiedpozi.info/
  133. http://cahayahatiku-lyafrina.blogspot.com/
  134. http://mak3hero.blogspot.com/
  135. http://izamirridzwan.blogspot.com/
  136. http://www.thesharkox.blogspot.com/
  137. http://anneraini.blogspot.com/
  138. http://ninironna.blogspot.com/
  139. http://loveninasyakina.blogspot.com/
  140. http://belogfadah.blogspot.com/
  141. http://yoishme.blogspot.com/
  142. http://penaberkala.blogspot.com/ 
  143. http://fiverul.blogspot.com/

    TUTORIAL DIET

    tajaan secantikmanis


    jom-jom ramai-ramai pakat-pakat mai-mai check-check
    keberatan blog masing-masing


    Your domain(s): Enter each address on a new line (Maximum 10)




    (eg.secantikmanis.blogspot.com)
    Photobucket

    happy.. dan happy

    tajaan secantikmanis on Friday, November 12, 2010

    Assalamualikum sahabat semua

    happy belated besday abd syukor
    hehehehe

    tua dah kot awak!

    slice bukan slide kata lela..
    besday boy
    Photobucket

    alhamdulillah exam berakhir,,,JOHOR menanti!

    tajaan secantikmanis on Tuesday, November 9, 2010


    Assalamualikum sahabat semua
    ketika ini i dengan member i ada di KFC kangar
    sementara hendak menunggu jam kul 8 malam
    bus i ke jb kul 8 malam ni

    TAK SABAR NAK BALIK RUMAH



     
    Photobucket

    thanks NUFFNANG!

    tajaan secantikmanis on Thursday, November 4, 2010

    Assalamualikum sahabat..
    dalam kekalutan menjawab FINAL EXAM
    dalam kepanasan tiada BEKALAN ELEKTRIK
    dalam kebusukkan tiada AIR

    fuh!!betul-betul mencabar keimana,kesungguhan dan ketaqwaan
    TETAPI..memikirkan sudah dekat masa untuk i balik ke rumah...
    wooo hiphip hoorreeeyyyyy!!

    tapi TAKUT dengan bus la pulak
    GGGRRRRRR!!!
    eh sebenarnya niat dihati i nak cerita tentang NUFFNANG.. kenapa i nak cerita tentang NUFFNANG? nie nak habaq mai tahu kat hangpa semua,, ada waktu seketika dulu i ada tulis post kepada NUFFNANG agar menambah BE kepada blog i.. sahabat semua nak tahu.. pihak NUFFNANG tambah 2 BE kepada blog i. rasa tak sia-sia post mengenai BE tersebut.
    TERIMA KASIH NUFFNANG!

    ini adalah post yang i suruh NUFFNANG tambah BE i





    ini adalah BE yang pertama ditambah!
    ini adalah BE yang kedua ditambah


    Photobucket

    GiveAway Domain From MelRomeo.Com

    tajaan secantikmanis on Wednesday, November 3, 2010


    GIVE AWAY Domain Daripada MELROMEO.COM
    Tag 5 Orang Kawan BLOGGERS
    1. amoi
    5. kyle
    MENANG 1 DOMAIN .COM / NET / ORG
    GIVEAWAY DARI MELROMEO.COM


    Photobucket