About me

PERSANDINGAN CIKGU JULIA

tajaan secantikmanis on Sunday, January 10, 2010


MAJLIS PERKAHWINAN
julia binti unos
&
norizal bin rahmat


akhirnya kahwin jugak cikgu sekolah rendah aku ni.aku dah anggap dia macam akak aku dah.aku kenal dengan dia,waktu aku berpindah ke kukup,pontian dan bersekolah di sekolah kebangsaan sg. durian. dia yang menyuruh aku masuk team netball. gilerr!!!waktu tue dah la aku xreti main netball,tapi dipaksanya..dah la dipaksa...pastu jadikan aku gs pulak tue..mampos la masa tue.


banyak lah kenangan aku dengan dia..kebanyakannya masa aku dlm team netball la.kami menang peringkat sekolah,pastu ke peringkat daerah dan ke peringat negeri..ada dalam 1 tahun tue..satu team yang sama dari peringkat sekolah ke negeri kami dapat johan..memang best wo!!sebab kami menang,kami penah berjalan sampai ke gunung lumut kat kluang.


waktu latihan kami xdibenarkan ketawa. tapi aku nie selalu ketawa tau..dengan kawan aku,yardiana..hahhaha..nanti cikgu julia nie menjerit satu sekolah dengar.."aleya...yana..jangan ketawa!!karang kena berlari 5 round kat padang tue nanti"

kami pun apa lagi..makin la ketawa..hahahah


cigku julia nie seorang yang serius.. dan memahami serta sporting gitu.. setiap pagi sebelum latihan dimulakan kami kena makan telur mentah 2 biji..(menda alah tue paling aku xsuka)..
euwwww....xsedap langsung la.dia kata telur mentah memberikan tenaga.sapa xmakan habis,keta ketuk ketambi 10x..sporting xsportingnya cikgu aku nie.

sekarang nie pun dia tetap aktif dalam sukan netball.lepas je majlis bersanding nie,dia kata latihan netball terus bermuka..cayalah cikgu!! hahaha

disini saya sekeluarga ingin mengucapkan selamat berbahagia kepada cikgu dan suami. cepat2 dapat anak yekk..biar anak perempuan ramai..cukupkan satu team netball.
hehehhehehehh


Kompang dipalu pengantin baru
Duduk bersanding tersipu malu
Kompang dipalu pengantin malu
Moga bahagia ke anak cucu

Kami doakan moga bahagia
Selamat sejahtera hingga akhir zaman

Mempelai tersenyum manis
Air mawar direnjis-renjis
Bunga manggar indah berseri

Oh….. senyum tawa dan gembira
Sanak saudara semua oh indahnya

Merahnya inai di jari
Tanda kasih dah termateri
Ikatan raja sehari

Oh…. Hari yang dinanti-nanti
Sudahlah menjelma kini kekal dan abadi

Selamat pengantin baru
Moga kekal ke anak cucu
Selamat pengantin baru

THE GARDEN

tajaan secantikmanis on Friday, January 8, 2010

Oh oh i really wanted that thing
I just want to sing
I love you baby
Won't you bring
All the flowers you
Find out in the garden
Don't tell me the truth
That your heart has hardened

But you don't want me anymore
How can it be
Look what you've done to me

Oh oh
Oh oh the bee does quickly sting
I was wondering
If you could maybe darling
Think? I'd give everything
If you'd grant my love a pardon
And all the fruits
Again would fill the garden

But you don't want me anymore
How can it be?
Look what you've done to me

Oh oh
Oh oh, oh oh oh oh (and so on)


aku tak tahu kenapa aku pilih lagu nie...aku rasa jiwa aku kosong sangat2...

MAKSUD NAMA DALAM ISLAM

tajaan secantikmanis on Thursday, January 7, 2010

NURUL ALEYA
NNaif
UUntung
RRamah
UUlung
LLemah-lembut
AAmanah
LLincah
EEmosional
YYakin
AAlim
Apa ada pada nama?

STARTNYA KEJA YANG MEMENATKAN

tajaan secantikmanis on Tuesday, January 5, 2010


terasa berpinar bijik mata aku.pening pun ada aku rasa...pagi tadi aku bertolak dari rumah ke tempat li pukul 7.30 pagi. semangat betul korang tau. sampai tempat li 7.45 pagi.. hahah dekat jek tempat li aku.aku diarahkan supaya terus masuk ke satu bilik yang tertera nama mr lim..(panjang lagi nama dia)aku tengok orang2 yang kat dalam pejabat tue dok tengok aku lain macam jek..(depa ingat aku sapa la kan) hahahah. so setiausaha(betul ke aku eja nie) mr.lim pun suh aku masuk ke bilik bos dia..masuk2 jek aku dah nampak perubahan riak wajah mr.lim..mesti korang dapat bayangkan. dia buat muka tenang,,aku pun muka tenang la.

mr lim = kenapa cik nurul berpakaian seperti ini? tidak tahu protokol berpakaian ke??
aku = dah sudah...macam poli jek lagi dah(aku bermonolong)..hari itu bukan mr lim jugak bagitahu supaya pakai pakaian yang selesa untuk turun ke site..
mr lim = memang saya ada kata begitu,,tapi maksud saya bukan begini?
aku = habis bagaimana??
mr lim = cik nurul xpenah tengok cerita2 melayu..kalau dia pegi tgk site mereka pakai baju mcm mana?
aku = ahh sudah..mahal tue bajunya(dalam hati jek aku menjawab)


HARI PERSEKOLAHAN BERMULA

tajaan secantikmanis on Monday, January 4, 2010

mereka segalanya bagi diriku

saya cantek dia hensem

hari ini adik aku memulakan persekolahannya yang pertama...omg!!aku tengok dia dengan seragam sekolahnya...aku sempat bermonolong

"dah besar rupanya adik aku..dulu waktu dia baru lahir,aku baru jek habis form3.waktu 2 aku xminat sangat untuk dapat adik..maksudnya..aku xteruja dengan kehadiran orang baru dalam keluarga aku..tapi percayalah sekarang aku melebihkan dia dari segalanya..kalau ibu bapa aku dah tiada lagi dalam dunia ini,dia lah satu2 nya sedara yang ada dalam dunia ini bersama aku..MUHAMMAD HAFIZ AIDID BIN ABD KHAIR ZAKI,,pecayalah adik..kakak sangat menyayangi mu adik..dengan sepenuh hati kakak.."


malu taik kuda

senyuman yang menawan kan

HAPPY NEW YEAR!!!

tajaan secantikmanis on Friday, January 1, 2010

selamat tahun baru aku ucapkan kepada ahli keluarga ku, kepada boiprenku dan sahabatku juga. pejam celik pejam celik dah setahun masa berlalu. xterasa langsung kan?? Apa cerita dengan azam 2009 korang semua? Dah tercapai ke belum? Camner plak dengan azam tahun 2010 nie? Dah buat azam baru ke belum? tapi aku bukan nak bercerita pasal azam,,tapi aku nak bercerita pengalaman aku sambut new year kat putrajaya.. memang lawak giler la sambut new year kat putrajaya..aku ada beberapa cerita nak di story kan..hahah lawak punya ayat.

  1. aku nak ucapkan terima kasih lah pada pak su aku yang suka sangat melayan anak2 sedara dia punya perangai....
  2. aku,angah dan adik bangun pukul 9.00 pagi terus mintak acu kitaorang tolong hantarkan pegi ke komuter nilai. tapi tentu lah dah bersiap pe semu. bertolak dari umah pukul 10.00 lebih kurang la.
  3. kitaorang nak pegi ke midvalley sebenarnya..aku ada date dengan sape lagi..syika dan intan la.orang dalam komuter la penuh sesak..macam2 bau ada dah. itu masa pegi,masa balik xpayah cakap la.
yang pertama aku nak cter pasal kat kuanter tiket komuter nilai. nilai ke midvalley untuk 3 orang harganya rm14 mcm tue la. masa nak g masukkan tiket tue, ada la abg yang jaga kat tempat tue dia kata;

abang ; eh dik,,xpayah masukkan tiket..hari nie free sempena tahun baru.(31/12/2009).
aku ; eh ye ke bang??(buat muka xtahu pape)
adik ; dah la kakak...jom la kita cari tempat duduk.
3 minit berlalu
angah ; kalau free sempena tahun baru,kenapa pak cik kat kuanter tue amek bayaran(soklan cepu perak)
aku ; errrhhhhmmmmm

8 jam dah berlalu(kuanter tiket kat midvalley)
angah ; kita nak beli x tiket balik ke nilai ni kakak?
aku ; eh xpayah la..kan katanya free.
adik ; xpe ke kakak
aku ;tiket yang kita beli kat nilai tadi ada lagi x?
angah & adik ; ada(angguk kepala)

pukul 5 lebih kurang la..(perhentian nilai)
angah ; eh ada orang amek tiket la,,mcm mana nie???(muka bertukar warna biru)
aku ; (buat berani) xpe2,,kuarkan tiket tadi dan bg jek kat dia..
jeng jeng jeng jeng
aku, angah & adik ; fuhh lega(terselamat..xmelayang rm30)

yang kedua pulak aku nak bercerita tentang malam nak sambut new year. pukul 11.00 malam bertolak dari umah ke putrajaya. sampai dalam pukul 11.30 malam.. manusia la masa tue,, dah ramai dah. kami park kereta kat atas jabatan. sambil2 tunggu nak tengok bunga api, kami dok la bergambar dulu. lagi 1 minit dah nak masuk tahun baru. 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1...(xde pape pun)tapi aku dah boleh dengar bunyi letupan kat mines..25 minit dah berlalu. uwaaaa...semua dah sambut new year,,aku tgk kereta makin lama makin sikit...pakwe aku siap 3g lagi..tunjuk bunga api kat danga bay...perggg jahat betul la...35 minit dah berlalu,,kami pun balik la kerumah.. so malam tue hanya dapat bergambar jekk..hehheehh

habis sudah ceritanya..masa untuk tengok picture pulak..

nie masa kat midvalley
my girlfriend
aku, adik & angah dalam komuter

pak su try so hard to make mulut muncong