About me

BEN ASHAARI : Suai kenal BLOGGER BARU : Edisi Februari

tajaan secantikmanis on Monday, January 31, 2011




tup tap tup tap dah penghujung bulan januari pada tahun 2011 rupanya. sekejap je masa meninggalkan kita. semakin kehadapan, semakin banyak atau perkara baru serta benda baru yang di wujudkan. salah satunya adalah WWW.1TUBE.MY tidak jauh bezanya dengan youtube. yang membezakannya adalah WWW.1TUBE.MY adalah dari Malaysia. pendapat i mengenai WWW.1TUBE.MY, lebih senang untuk kita berinteraksi di antara 1 sama lain kerana orang-orang yang mengunjung laman web tersebut orang Malaysia. bukan i kata laman web WWW.1TUBE.MY hanya orang Malaysia sahaja yang ada, tetapi mungkin orang serata dunia pun pernah melayari atau mengunjungi laman web WWW.1TUBE.MY ini. antaramuka ataupun interface nya sangat friendly.

DUNIA BLOG DI MALAYSIA SEMAKIN MENARIK KERANA dari berblogging dapat menjana pendapatan sampingan. selain itu, ilmu, informasi dan perkara-perkara baru dapat diperolehi dengan cepat dengan adanya blog.

kepada sesiapa yang ingin memasuki suai kenal BLOGGER BARU korang kenalah buat seperti ini : 

KRISIS MESIR, NYAWA PELAJAR MALAYSIA TERANCAM

tajaan secantikmanis



sesungguhnya i berasa sangat bersyukur kerana berada di Malaysia, dan i berasa sangat sedih, takut, bimbang dan sebagainya dengan keselamatan pelajar dari Malaysia yang berada di Mesir.Terdapat lebih 11,000 rakyat Malaysia kat Mesir yang mana kebanyakkannya adalah pelajar. Banyak juga kan. Berikut adalah keadaan realiti sebenar pelajar-pelajar kat Mesir sekarang. Maklumat ini dihantar oleh salah seorang pelajar di sana yang sempat online sebelum internet disekat sepenuhnya.



siapalah i ini untuk berasa takut, merana, kerana i tiada sesiapa yang berada di Mesir, tetapi i tidak akan sesekali lupa pada saudara sesama islam i yang berada di sana. i berharap sangat kerajaan malaysia dapat menghantar kapal terbang ke Mesir dan membawa pulang rakyat Malaysia di sana. dengar kata tiket kapal terbang naik 8 kali ganda.

marilah kita ramai-ramai berdoa agar rakyat Malaysia di Mesir berada dalam keadaan yang selamat.

Untuk informasi-informasi terkini mengenai krisis di Mesir korang boleh tengok di FACEBOOK ataupun melayari di KRISIS MESIR

A Magnolia Sherbet A Day Full Memories Between I And U

tajaan secantikmanis


entah kenapa i sejak dua, tiga hari ini malas sangat-sangat hendak buka blog i. mungkin kerana rasa teruja hendak cuti sem agaknya. serius, seminggu sebelum i hendak cuti sem i jadi sangat pemalas, i cuma ingat rumah i sahaja. oh lagi satu i hendak merungut, susah benar i hendak cari ice cream F&N Magnolia Sherbet dekat Kangar,Perlis. i cari merata, tetapi tak jumpa-jumpa.

oh tertekan betul la. i masuk contest Lift Your Senses with F&N Magnolia Sherbet http://secantikmanis.blogspot.com/2011/01/magnolia-sherbet-day-makes-my-whole-day.html minggu kedua tidak silap i, tetapi i tak menang pun. mungkin tiada rezeki i.


satu petang i calling someone untuk meminta dia belikan i ice cream F&N Magnolia Sherbet.

i : please tolonglah carikan i ice cream F&N Magnolia Sherbet. dekat Jusco Taman U ada.
someone : ahhh i mana ada masa hendak carikan benda remeh temeh semua itu. tak ada masa!
i : (sentap) please......
someone : no!!
i : (sentap dan sentap!! dan i pun buat ayat pasrah) okeylah kalau dah macam itu. apa-apa pun  thanks ye.
someone : okey.
i : klik!! tekan button off dekat hp.

i pun dengan perasaan hibanya i balik ke johor bahru. huh menyampahnya. i balik ini pun someone itu yang amek. i buat muka blur. memaniskan muka i. padahal dalam hati i, rasa menyirap jek.

someone : ini kenapa ni, senyum macam tak nak senyum je
i : eh imagine u je tu. i senyum okey pe
someone : macamlah i tak tahu peragai u tu, ini mesti sebab i tidak belikan ice cream yang u mintak itu kan.
i : eh mana adalah. kalau u tak belikan pun, i boleh pergi beli sendirilah.
someone : hahahahaha. u nak tahu something?
i : erhmmm what?
someone : tengoklah muka i. takkan u tak rindu kat i? merajuk sampai macam itu sekali.
i : (gediklah jantan seorang ini) yeee apaaaaa......
someone : taadaaaaa
i : ohhh big thanks for u. thanks.
hehe ada masa someone boleh jadi sungguh menjengkelkan, dan ada masa boleh menjadi sangat-sangat ROMANTIC AND SO SWEET. bukan setakat 1 perisa, tetapi 4 perisa ice cream F&N Magnolia Sherbet someone belikan untuk i. thanks


time itu juga i makan ice cream F&N Magnolia Sherbet. lepas dah habis semua i rasa, i suka sangat-sangat perisa Lychee dan Melon.



pilihan pertama i adalah Lychee

bila i buka penutupnya, i nampak warna putih yang sangat cantik. suapan pertama sudah membuatkan i jatuh hati, dan rasanya sebijik seperti buah lychee yang asli. i rasa seakan-akan buah lychee ada di dalam ice cream ini. setiap suapan membuatkan i sungguh rilek.



pilihan kedua i adalah Melon [tembikai susu]

warna hijau sungguh cantik. dah hijau menjadikan i segar. suapan pertama i, erhmm ada hirisan-hirisan Melon di dalam ice cream ini. hirisan yang dipotong halus menambahkan kelazatan ice cream ini lagi. yummy.




pilihan ketiga adalah pilihan someone, Mangosteen

someone kata : oleh kerana buah manggis adalah buah kegemarannya, dia memilih manggis sebagai pilihan. dan dia kata, buah manggis ini banyak khasiatnya. salah satu untuk tenaga batin.

i : cetttt. mencarut!!!


akhir sekali adalah Oranges.

tidak semestinya menjadi pilihan yang terakhir membuatkan perisa oranges ini tidak sedap. oranges banyak kelebihannya, salah satunya adalah vitamin c. boleh mencantikkan kulit.





 A Magnolia Sherbet A Day Full Memories Between I And U