About me

ADIK YUNALIS ZARAI ?

tajaan secantikmanis on Sunday, January 16, 2011


i terjatuh cinta kepada si DIA, tetapi agama melarang kerana sesama jantina tidak boleh jatuh cinta. hehehe. eh i jatuh cinta dengan lagu yang bertajuk CARTA HATI original song from NajwaLatif. macam mana i kenal budak ini ? okey i bukannya pencari bakat baru okey. i jumpa satu entry from CikEpal yang gebu. hehehe.

kalau nak tahu macam mana CikEpal ini kenal NajwaLatif ini, pergi la terjah blog CikEpal ini.

jom layan lagu Carta Hati yang telah bertahta di hati i ini.



jom terjah:

TIPS PERJALANAN 2 HARI 1 MALAM MENJIMATKAN DUIT

tajaan secantikmanis


assalamualikum dan selamat petang kepada semua rakan-rakan blogger. i terlebih rajin petang ini nak buat entry mengenai TIPS PERJALANAN 2 HARI 1 MALAM MENJIMATKAN DUIT. kenapa i boleh buat tips macam ini?  boleh percaya ke dengan tips i ini yang dikatakan boleh menjimatkan duit ?

i berani potong kepala bear i la kalau tips yang i kongsikan ini tidak dapat menjimatkan duit u all semua. kepala bear i ye, bukan i.


i sudah ada 2 pengalaman dengan perjalanan 2 hari 1 malam ini. Pengalaman yang pertama ketika menyambut Tahun Baru di Pulau Pinang dan pengalaman kedua adalah Berholiday di Pulau Langkawi [PART 1] dan [PART 2]. Jadi dengan bangganya i dah boleh buatkan tips la kan. hahahahaha

BARANG YANG PERLU DIBAWA :
  • 2 helai tudung berwarna hitam [ kan sekarang ni dah ada tudung jenis syiria ataupun tudung jenis ekin tu. kalau ada macam tu lagi terbaek ]
  • sehelai seluar jeans [ sehelai je ye ]
  • 2 helai t-shirt, 1 helai cardigan dan 1 helai baju untuk melaram. [ untuk 2 helai baju t-shirt termasuk baju yang u all hendak mulakan perjalanan la ye, dan kalau baju melaram tue baju yang cantiklah maksudnya]
  • jangan lupa 3 helai seluar kecik dan 2 helai baju kecik.
PERKARA YANG I CADANGKAN :
  • sewa kereta yang paling murah untuk sehari semalam. [ selalunya i akan tempah kereta kancil. sewa untuk sehari semalam kalau sekitar Kangar dalam RM60 ]
  • waktu ideal untuk u all sewa kereta adalah pada pukul 8.00 malam. [ contoh : hari ini hari jumaat, i sewa kereta pukul 8.00 malam dan akan pulang pada hari sabtu pukul 8.00 malam ]
  • jangan tempah hotel, silalah tempah surau di stesen Petronas. [ surau di stesen Petronas sangat cantik dan tidak membahayakan. siap ada orang tolong jagakan lagi. ye la yang kerja shif pagi tue, i tengok sampai tertidur kat kaunter. ingat sebelum nak tumpang tidur, sila beritahu terlebih dahulu pekerja di kaunter ]
BENDA-BENDA KECIL YANG TIDAK PATUT DILUPAKAN : 
  • bawak sehabis besar mungkin beg galas belakang. [senang galas je beg ]
  • jangan lupa bawak berus gigi, ubat gigi dan sabun mandi [ kongsi-kongsi la dengan kawan-kawan yang ikut sekaki tu, tetapi berus gigi takkan nak kongsi jugakkan ]
  • bawak bedak compaq MIYAMI. [ Bedak muka miyami two way foundation ]
  • minyak wangi botol kecik. [ jenis one drop ]
  • lip gloss [ lisa surihani akak i ]
dah baca habis kesemuanya. okeykan tips yang i kongsikan bersama u all semua. salam sayang dari i, kita bertemu lagi di tips yang akan datang. kalau ada tips lagi la.


BE KE-2 | TAHUN 2011

tajaan secantikmanis



alhamdulillah.. Kalau tidak silap perhitungan, macam baru semalam je i dapat  BUFFERED EARNING baru. hehehe perah satan lebih la i ini. tetapi yang penting dalam minggu ini i dapat 2 BE baru. a millions thanks for cik NUFFNANG dan bersyukur ke ILAHI di atas rezeki yang telah diberikan kepada i.


kiranya sekarang ini blog i ada 3 BE sedang running. cik NUFFNANG, mintak-mintak ketiga-tiga BE tu runnung lama-lama kat blog i ini ye.