About me

PULAU LANGKAWI : EPISODE 1

tajaan secantikmanis on Friday, January 7, 2011


assalamualaikum semua sahabat


tepat pukul 5 petang 7 januari 2011 i baru je habis kelas cik liza. bergegas balik ke bilik sebab nak mengejar waktu feri ke Pulau Langkawi pukul 6 petang nanti. tetapi roomate i kata tak pe, feri paling last pukul 7 malam maknanya kitaorang ada masa lagi hendak bersiap, nak sembahyang asar dulu. 

dalam pukul 5.45 petang jiran bilik i sudah panggil siap-siap ke kereta untuk beredar ke Jeti Kuala Perlis. masing-masing excited terlebih, dan sudah pasti yang over excitednya i, sampaikan dompet duit pun i boleh lupa hendak bawak. nasib baik baru lepas simpang Kordiang , kalau dah sampai ke Jeti Kuala Perlis tak adanya i pergi Pulau Langkawi la. huhuhuh

kami pun patah balik ke kolej dan ambil dompet duit i. sampai je dekat Jeti, i tengok ramainya orang hendak ke Pulau Langkawi. uit terfikir sejenak, ada ke tidak tiketnya. bila roomate i tanya dekat kuanter, tiket feri yang terakhir sudah habis, padahal masa itu ramai lagi tau yang hendak beli tiket masuk ke Pulau Langkawi. 

ohh banyak tidak ong la hari ini. akhirnya kami ambik kata sepakat nak pergi makan dululah. aishhh i rasa itulah pertama dan terakhir i masuk kedai makan tu. air manis-manis sangat, tomyam masin, nasi sikit, orang tukang ambil order pekak. oitt sentap hati la i kata kat korang semua.

i tengah tengok roomate i survey tentang harga bilik untuk semalam je. kalau boleh hendak harga RM30 sahaja. tetapi kat Hotel ini harga yang paling murah RM89. so kami survey hotel yang lain la. dapat la 1 hotel ni. dapat harga RM40, ada katil besar 1, dan kipas semata-mata. bila kami pergi tengok... sah bilik tu macam tempat budak-budak melakukan maksiat. tergamak pulak kami semua nak tido dalam bilik macam tu.

akhirnya kami pun cari surau yang berdekatan. sekarang ini sewaktu entri ini ditaip i dalam surau la. berhadapan dengan laut. esok pukul 6 pagi beli tuket feri awal-awal dan bertolak ke Pulau Langkawi. oh yeah!!sebelum nak tido kat surau, kami berjalan-jalan dulu kat tepi laut. perghhh angin meletop i cakap dengan korang semua. sampaikan gerai kat tepi laut roboh sebab ditiup angin yang kuat. 


NOTA KAKI : takut pulak rasanya hendak lelapkan mata

PEREMPUAN SEKSI

tajaan secantikmanis

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=178365795531392&set=a.178341048867200.39596.128486057186033

KELAB FACEBOOK ANAK PONTIAN

MISI KELAB:
  • MENGUMPUL SEMUA ANAK JATI, PELANCONG PONTIAN & WARGA PENDUDUK DAERAH PONTIAN NEGERI JOHOR DI DALAM FACEBOOK INI TAK KIRA DI MANA JUA ANDA BERADA.
  • MEMPROMOSI PONTIAN SAMA ADA DI DALAM & LUAR NEGARA DI DALAM FACEBOOK.
  • SEGALA AKTIVITI KELAB HANYA AKAN DILAKUKAN DI DALAM FACEBOOK KELAB INI SAHAJA.
  • BERKONGSI GAMBAR, CERITA, PENGALAMAN, KENANGAN & APA SAJA TENTANG ANDA & PONTIAN DI KELAB INI.

eh i bukan nak promote kelab ini, boleh dikirakan promote jugaklah kan. heheheh. sebenarnya niat i nak ajak korang semua ramai-ramai VOTE kawan i. jom VOTE kawan i. ini adalah sedikit sebanyak maklumat peribadi mengenai diri nya.
Nama: Norasiqin binti Razak
Nickname Facebook: Iquen KuKen
Email Facebook: iquen_retro90@yahoo.com
Tarikh Lahir: 19 September 1990
Umur: 21 Tahun
Tempat Lahir: Hospital Sulatanah Aminah
Alamat Sekarang: Taman Saujana, Pontian.
Status: Single
Hobi: Chatting
Pendidikan: Diploma in Office Management and Technology
Pekerjaan: Part time Boutique Converse

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=178365725531399&set=a.178341048867200.39596.128486057186033
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=178365868864718&set=a.178341048867200.39596.128486057186033
berharap sangat korang semua tolong VOTE kawan i ini. klik pada url gambar itu tau. dan klik like pada gambarnya. apa?? nak borang masuk meminang ?? sendiri tanya cik punya diri la. hehehehe

oh lupa nak beritahu.. Tarikh tutup undian pada 16.1.2011 ini.