About me

Jom Join F&N’s Big Fun Fest..

tajaan secantikmanis on Saturday, September 24, 2011

Bukit Bintang, F&N, Event F&N, F&N’s Big Fun Fest,


Salam semua Rakyat Malaysia.. Petang ni, korang ada event apa-apa tak? kalau tidak ada, jom la kita memeriahkan event F&N’s Big Fun Fest yang akan mempersembahkan tarian MOB yang paling terbesar pernah korang lihat. Oleh itu, pihak F&N telah menguplod video tarian di halaman Facebook Fun F&N supaya korang boleh mempelajari tarian tersebut. Jom ramai-ramai kita like page F&N Fun dan tengok video yang sedia ada.

Ramai artis yang akan ada seperti Awal Ashari, Fizal Takhir, dan Bunkface . Hot FM Dj iaitu Faizal Ismail dan Chad pun ada sekali. Event yang akan berlaku adalah seperti:
  • Dance Mob
  • Game secara online
  • Design baju F&N dengan kretiviti korang sendiri
  • Street Battle
Date: 24th September 2011 (Saturday)
Time: 2pm till 10pm
Venue: Jalan Bukit Bintang


The Proposal - Nabil Raja Lawak dan Zira

tajaan secantikmanis on Friday, September 23, 2011

Salam semuanya... korang semua dah tengok Pre Wedding Nabil Raja Lawak dan Zira. Sekarang ini musim retis buat video pre wedding la... kelass gitue maria....



dalam banyak-banyak ayat yang paling lawaklah bagi saya kan, " Nazirah Ayob, saya nak tanya ni, dalam hujung bulan ni awak free tak? kalau awak free jom kahwin.." hahahahh.
takpe la, apakata korang semua layan video pre wedding Nabil Raja Lawak ni.

kredit kepada Lhmediatv

in search of INCREDIBLE (luar biasa)

tajaan secantikmanis on Thursday, September 22, 2011

Kenapa tiba-tiba hendak mencari luar biasa? What is in search of INCREDIBLE?? in search of INCREDIBLE adalah kerjasama diantara pihak ASUS and INTEL untuk mencari cerita-cerita yang paling  menakjubkan dari seluruh dunia.

Kepada anda-anda yang sedang membaca, adakah anda seorang yang sangat kreatif ataupun anda mempunyai cerita yang luar biasa, marilah berkongsi cerita anda dengan "in search of incredible" yang membolehkan anda memenangi hadiah yang amat lumayan sehingga tidak di percayai.


Hadiah dibahagikan kepada dua:

Pertama:
COUNTRY PRIZE
  • Setiap negara akan ada 1 pemenang.
  • Akan menerima  ASUS N Series laptop yang terbaru.
Kedua:
GLOBAL PRIZE
  • berpeluang menukarkan cerita mereka menjadi short flim dengan krew filem profesional.
  • cerita yang terpilih akan di tayangkan di festival filem terkemuka di dunia di Park City, Utah dengan penampilan khas oleh Jason Mraz.

Untuk submit anda punya cerita bolehlah klik link http://www.insearchofincredible.com/my#submitYourStory

Windows Keyboard Shortcut

tajaan secantikmanis

Apa itu Windows Keyboard shortcut? Windows Keyboard shortcut adalah 1 langkah yang senang untuk anda ke my computer atau hendak buka start menu tanpa perlu hendak klik menggunakan mouse. Windows Keyboard Shortcut memudahkan anda pengendalian komputer.

window2Win(logo) » to open start menu , untuk menampilkan start menu

window2Win+R » to open Run dialog box, membuka dialog RUN

window2Win+M » to minimize all opened windows, untuk minimize semua program yang sedang aktif/dijalankan

window2Win+Shift+M » to maximize all opened windows, untuk maximize semua program yang sedang aktif

window2Win+L » Back to login page (programs is still active), Kembali ke tampilan login (kondisi program masih aktif)

window2Win+E » to open My Computer , untuk membuka jendela my computer

window2Win+F » to open search options , untuk membuka tampilan search

window2Win+U » to open Utility Manager , untuk membuka utility manager

window2Win+D » to view desktop/minimize all windows , untuk menampilkan desktop

window2Win+F1 » to view windows help page , untuk membuka windows help

window2Win+Pause » to view the System Properties dialog box , untuk membuka properti sistem

window2Win+Tab » move through taskbar programs , untuk pindah ke program yang lain yang sedang aktif

Alt+Tab » move through opened windows programs, untuk berpindah ke program yang lain yang sedang aktif

Alt+F4 » to close active windows program, untuk menutup / menghentikan program yang sedang aktif

Alt+ SPACEBAR +N » to minimize the active program , untuk minimize satu program yang sedang aktif

Alt+ SPACEBAR+M » Press keys to move the active program , untuk memindahkan posisi/letak aktif program

Ctrl+Alt+Delete / Ctrl+Shift+Esc » Apply to open windows task manager , untuk membuka task manager

Ctrl+Esc » to open start menu , untuk menampilkan start menu

Shift » press when inserting CD/external drive to prevent CD/external drive from automatically playing, untuk mencegah autoplay CD atau external drive , tekan Button shift ini ketika memasukkan CD / external drive

Shift+Delete » Untuk memadam terus sesuatu file/Obejk (tidak ke Recycle Bin).

Rumah Terbuka Pak Su saya

tajaan secantikmanis on Saturday, September 17, 2011

Assalamualaikum.. Oh sangat susah untuk saya update mengunakan Samsung Galaxy Tab ini. Huhuhu gedik betulkan nak bagitahu yang saya ini update status menggunakan Samsung Galaxy Tab. Sebenarnya saya try nak uplode gambar, tetapi tidak tahu. Erhmmm try tengok la macam mana. Jadi ke tidak.