About me

The Memoirs of Tun Dr. Mahathir Mohamad : A Doctor In The House

tajaan secantikmanis on Thursday, March 10, 2011

The Memoirs of Tun Dr. Mahathir Mohamad : A Doctor In The House, Tun Dr. Mahathir Mohamad, MPH Group,Blogwalking, Blogwalking Palsu, Jom Blogwalking, Jom Beli Software Auto Blogwalking, Jom Beli Software Blogwalking, Jom Download Software Blogwalking, Sebab Kenapa Anda Perlu Blogwalking, Kenapa Blogwalking, Saya Suka Blogwalking, Tips Meningkatkan Trafik Blog, Cara Meningkatkan Trafik Blog Dengan Mudah, Auto Blogwalking, Keyword Tool, Cara Mencari Keyword, Keyword Paling Dicari, Cara Cari Keyword, Cara Mencari Keywords, Cari Keyword, Mencari Keyword, Paling Dicari, Cara Keyword, Cari Keywords, Keyword Dicari, Keyword Yang Paling Dicari, Cara Mencari Keyword Yang Banyak Dicari, Cara Mencari Keyword Yang Paling Dicari, Cara Menemukan Keywords, Tool Pencari Keyword, Cara Mencari Keyword Untuk Seo, Jom Timbang Blog, Blog Berat, Jenis Blog Yang Aku Tak Suka, Ciri-ciri blogger sampah, Cara Menemukan Keyword, Cari Keyword Paling Dicari, Mencari Keyword Yang Efektif, 100 Keyword Paling Dicari


A Doctor in the House: The Memoirs of Tun Dr Mahathir Mohamad, Dr Mahathir memberitahu, beliau tidak ingin tajuk tersebut terlalu mengagung-agungkan dirinya.

Memandangkan asal-usul dirinya berlatarbelakangkan seorang doktor, beliau berkata, adalah lebih sesuai untuk memilih tajuk tersebut.

"Hakikatnya, saya seorang doktor yang memastikan kesihatan sesebuah negara... Saya selalunya seorang doktor," jelas beliau.

Menjawab satu soalan daripada seorang warga asing dari India, Dr Mahathir berkata, mesej utama buku tersebut kepada dunia secara keseluruhannya ialah "di mana ada kemahuan, di situ ada jalannya."

"Sekiranya terdapat mesej utama, ia semestinya saya sebagai orang kebiasaan yang tidak dilatih dalam bidang pentadbiran, ekonomi, kewangan, tetapi sekiranya kita komited untuk belajar, tidak ada masalah.

"Ganjaran paling baik adalah bukan merupakan wang ringgit, tetapi hasil daripada kerja kita," katanya lagi dengan diiringi tepukan gemuruh daripada hadirin. sewaktu pelancaran buku A Doctor in the House: The Memoirs of Tun Dr Mahathir Mohamad di Mid Valley.

Cetakan pertama memoir Dr Mahathir ini adalah sebanyak 50,000 naskhah untuk diedarkan di seluruh negara, Singapura dan Asia Tenggara.

Kepada sesiapa yang berminat boleh membeli memoir ini secara talian dengan melayari www.mphonline.com.my

Please Share it! :)