About me

5 Tips Menjadi Hot di Setiap Shot

tajaan secantikmanis on Friday, March 4, 2011

Apabila uols mengambil atau menangkap gambar,uols ingin kelihatan seperti model, namun kecewa dengan setiap gambar yang uols hasilkan. uols kelihatan tidak bermaya dan kaku sahaja di setiap gamabr yang diambil  dan menyebabkan uols menjadi semakin kecewa.

Apa yang uols anda katakan jika i mengatakan kepada uols bahawa uols mengambil gambar tanpa rasa kecewa? I boleh memberitahu uols beberapa teknik yang pasti akan membantu uols kelihatan cantik dan panas di setiap gambar. Jika ini adalah apa yang uols inginkan, teruskan membaca 7 tips untuk menjadi cantik dan panas di setiap gambar.

5. Senyum
I percaya tentu uols semua tidak suka bergambar sampai menampakkan gigi uols semua. dan i percaya uols sebenarnya tidak suka dengan senyuman uols ketika bergambar. I pikir uols harus tersenyum sekurang-kurangnya beberapa kali. Sebuah gambar dengan senyuman boleh kelihatan jauh lebih baik daripada uols tidak senyum langsung. Jadi, jangan takut untuk tersenyum. Pelajari senyum seksi uols.


4. Jangan menggunakan Flash
Uols tidak harus menggunakan lampu flash pada kamera, kecuali jika uols benar-benar perlu. Apabila uols menggunakan flash, terdapat bayangan di wajah uols. Uols memiliki wajah cantik, so kenapa perlu uolsmahu sembunyikan.


3. Jangan bongkok
Hal ini penting sama uols sedang duduk ataupun berdiri, pastikan uols tidak bongkok. Apabila uols bongkok, gambar kelihatan mengerikan. Jadi, belajar postur yang baik.

2. Untuk kelihatan kurus.
Jika uols ingin kelihatan lebih kurus, kemudian arahkan kaki uols sekitar 45 darjah ke arah kamera. Selepas itu, sisikan tubuh uols dan melihat kearah jurugambar. Inilah yang bintang-bintang di karpet merah lakukan.


1. Rias wajah
Jika uols seorang wanita yang memakai makeup (kebanyakan dari kita lakukan), maka uols perlu cuba untuk mengelakkan memakai warna-warna gelap. I pikir terlalu banyak memakai make up pada wajah kelihatan sedikit mengerikan dan menjadikan gambar begitu baik.


ini adalah 5 tips untuk menjadi cantik dan panas di setiap gambar. uols tidak perlu  lagi melihat gambar yang mengecewa diri lagi. I berharap tips ini telah membantu uols.
Please Share it! :)

{ 4 sweetie... read them below or add one }

IEKAH MOKRI said...

boleh try test cuba ah mende alah ni

secantikmanis said...

@IEKAH MOKRI try try jangan tak try..heheheh

Atsuko Ichirou said...

bagus!!
mmg salu nk nmpak hot pon...
hehehe

secantikmanis said...

@Atsuko Ichirou hehhe samalah kita..dan rasa sangat berbangga kerana dapat membantu