About me

DUGAAN

tajaan secantikmanis on Wednesday, November 17, 2010

Assalamualikum sahabat semua

masa cepat sungguh anda berlalu. malam sudah menjelma, siang sudah lama menghilang
tetapi i tetap dengan makanan
hahahaha

hari ini i penat melayan kerenah adik i

PELARI TEGAR!
mentang-mentang la rumah nenek-nenek atok-atok nya berdekatan. hai anda semua tak paham. maksud i rumah nenek dan atok belah abah i dan rumah nenek dan atok belah ibu i cuma selang 2 bijik rumah sahaja,dalam kampung yang sama. so senang la untuk family i balik beraya tidak perlu fikir dan bergaduh raya tahun ini hendak balik rumah siapa dahulu. tetapi yang membuat kan i nak bertukar jadi raksasa, sebabnya adik i yang seorang itu, berlari dari rumah ibu i kerumah abah i setiap masa. tengah-tengah panas!

OMG!! 
bila adik i pergi ke rumah abah i, dia akan bawak balik lagi dua orang gengnya

oit bertambah sudah gengnya.. automatik i jadi raksasa sudah. sebab i yang terpaksa,dipaksa menjaga mereka. kejap-kejap hendak air, kejap-kejap hendak pergi bilik air,kejap-kejap gaduh, yang paling kejap-kejap i tak tahan tue,, berlari balik kerumah atoknya lagi 1.

GENG-GENG PENYEMAK!PENJERIT!PENJELING!

 eh apa kena mengena cerita i jadi raksasa dengan mereka berdua ini. hah inilah dua kekasih didalam penjara. budak-budak 3 orang tu duk pergi balik,pergi balik jumpa mereka lah

okey dah habis jadik raksasa i jadi perempuan yang sopan okey. siapalah pulak minah berbaju pink ini? ini sepupu i lah. sahaja je dia hendak inteprem!


Photobucket

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA

tajaan secantikmanis


Assalamualikum sahabat semua

disini i [ cik punya blog ] ingin mengucapkan selamat
hari raya aidiladha

disempena hari yang mulia ini
jom kita ramai-ramai mengingati semula kisah disebalik hari raya aidiladha[korban] ini.

KISAH Nabi Ibrahim yang sanggup ‘mengorbankan’ anaknya, Nabi Ismail demi melaksanakan perintah Allah menjadi ingatan dan iktibar setiap kali musim haji dan sambutan Aidiladha.Nabi ibrahim yang telah mendapat mimpi 3 malam berturut-turut daripada ALLAH SWT yang menyuruh nabi ibrahim agar menunaikan nazarnya iaitu baginda perlu menyembelih anaknya, nabi ismail sebagaimana yang dijanjikan.

untuk mengetahui cerita dengan lebih lanjut

Photobucket