About me

kenapa tak bawak GUNI je?

tajaan secantikmanis on Friday, October 15, 2010

Assalamualikum sahabat semua

kepada kaum-kaum hawa semua, pernah tidak anda semua ketika berjalan hendak ke kelas, ketika tengah berjalan di pusat membeli-belah, anda terasa semua kaum hawa memandang anda. kadang-kadang bukan kaum hawa sahaja yang memandang anda, tetapi ada juga kaum hawa memandang pelik terhadap diri anda. kalau i ni, memang selalu la mereka pandang i pelik. al-maklum, i kan tidak pandai sangat bab-bab style ni. ada kalanya, i pergi GIANT dengan ibu i pun, i cuma pakai t-shirt dan seluar slack sahaja.

well, ada member lelaki i pernah bertanya pada i. dari jauh i perasan dia datang ke tempat duduk i. sampai je, dia terus belek beg i. aleya..kenapa aku tengok budak-budak perempuan kalau ke kelas bawak beg besar-besar. korang bawak apa je pergi kelas.tengok macam aku, bawak beg kecik je.bukan setakat ke kelas aku tengok budak perempuan bawak beg besar, kalau shopping pun bawak beg besar.. KENAPA TAK BAWAK GUNI JE TERUS. alang-alang dah besar.

aku pun dengan selambanya, berilah jawapan yang agak-agak bernas kepadanya. en.A, meh i nak bagitahu jawapan ye. kenapa kami, budak-budak perempuan kalau ke kelas bawak beg besar ye. meh nak tengok dalm beg kau apa je yang kau bawak.

dalam beg en.A
  • pen sebatang
  • fail untuk subjek hari tersebut
dalam beg i pula
  • pensil box (serba-serbi ada dalam 2)
  • fail untuk subjek hari tersebut (lengkap kesemua nota,latihan dan macam-macam)
  • dompet duit
  • kunci bilik
  • tisu
  • handphone
  • air mineral
  • testpad
en.A dah dapat ke jawapan untuk soalan yang kau tanya. en.A pun berlalu ke mejanya dengan senyuman kambing dia sekali. lecture pun sudah masuk ke kelas, sesi belajar start. 5 minit kemudian,,,

aleya, pinjam pen sebatang dan testpad 4 helai.
i pandang en.A dan grrrrrrrrr.... i tetap baik hati,i bagi jugak kepada dia dan berkata, itu KELEBIHAN BEG BESAR!

jika shopping i bawak beg besar kerana macam-macam lah kegunaan dan kelebihan yang ada. nak tengok apa yang ada dalam beg i, kalau i kuar pergi shopping atau jalan-jalan.



n96

canon e500