About me

segala bagai niat telah dilaksanakan!!

tajaan secantikmanis on Saturday, July 31, 2010

weeeee
ehhhhh STOP!!

assalamualikum sahabat
(baca dengan nada teruja)

i rasa happy yang terover sangat-sangat dan sangat ni.
kenapa?
sebab segala niat dalam bulan ini i dapat
LAKSANAKAN
dengan penuh bergaya dan jayanya.

hoorraaayyyyy...
sahabat nak tahu ye apa niat-niat nya ye
nak tahu sangat-sangat ke

okey la, i nak bagitahu lah ni

  1. niat menggantikan puasa yang berbaki 2 hari sudah siap. siap boleh puasa sunat isnin dan khamis untuk teman roomate i.
  2. niat makan pizza pun i dah tunaikan.
  3. niat tengok cerita boifee i..edward serigala pun sudah tertunai dengan jayanya.
  4. niat nak cari boifee baru..eh itu tak ada dalm niat..NAK MOMPOS KO!!
  5. niat untuk menulis entry sebanyak 50 pun sudah terlaksana.

niat untuk bulan depan

paling penting
BELI TIKET BALIK JAY BE
raya raya raya raya

oh oh puasa!!

SELAMAT TINGGAL BULAN 7 2010

Award lagi

tajaan secantikmanis



assalamualikum sahabat..

i baru saje siap makan mee hoon goreng
dah tak lapar

dengan jayanya boleh lah i BW jap lagi
masuk-masuk je blog i tengok cik NOONA aka SI ITAM MANIS tag i

okey terkedu i seketika
help help
i nak pitam ni

okey tarik nafas...hembus
tarikkk nafas..bawah pulak tiba-tiba hembus
ekekekek

baca kali ke sopoloh kalinya baru paham!!
Bagi siapa sahaja yang menerima award ni, diharuskan memberikan/tag kepada lima orang lagi . 

Selepas itu, si penerima award harus meletakkan link-link berikut di blog/artikel masing-masing ( kat entri tau)

  1. Shiyda
  2. RON7
  3. Syiema Emi
  4. si itam manis
  5. secantikmanis 
Sebelum korang letak link-link di atas , padamkan dulu link yang berada di no 1 . kemudian semua link yang tinggal dinaikkan 1 level seperti link no 2 menjadi no 1 , link no 3 menjadi no 2 dan seterusnya . Selepas itu , masukkan link korang di bahagian paling bawah sekali iaitu no 5 . ok ? paham tak . Tapi korang semua kena jujur dan adil ye dalam menjalankannya . Jika setiap penerima award mampu memberikan award ini kepada 5 orang dan kesemua mereka yang ditag meletakkan link dengan betul , maka jumlah backlink yang didapat ialah :-

Posisi 5 : Jumlah Backlink = 5
Posisi 4 : Jumlah Backlink = 25
Posisi 3 : Jumlah Backlink = 125
Posisi 2 : Jumlah Backlink = 625

Posisi 1 : Jumlah Backlink = 3,125

Menurut info dari SEO ( Search Engine Optimation ) ramai blogger telah mendapatkan 1,953 ,125 backlink dan keuntungannya : Blog korang akan mendapatkan trafik tambahan , apalagi jika ada yang meng’klik’ link ke blog korang .
Selain mengeratkan persahabatan antara blogger , award ini boleh membantu untuk menaikkan trafik dan backlink ke blog korang
Kesimpulannya: Award - Dapat ramai kawan - Backlink - Trafik - Pagerank meningkat.

pas 2 tag 5 blog@orang lain: 


GRRRR... lapar!!

tajaan secantikmanis

assalamualikum sahabat

i lapar.. perut i dah berbunyi-bunyi
MOGOK dengan roomate i
sebab itu i tak turun pergi kafe

alasan jek semua itu
i saja jek bagitau roomate i yang i mogok dengan dia
supaya dia nak teman i g turun kafe

pandai tak i??

oittt cepat la mandi
lapar sangat-sangat ni

*pikir dulu nak beli lauk apa nanti*

psttt peace..jangan marah

Blogwalking Award

tajaan secantikmanis

assalamulaikum sahabat..

i dah penat sebenarnya berblogwalking
dari subuh tadi i bangun sampai sekarang i menatap lappy  ini
mata i rasanya dah bermacam-macam warna dah
i dapat award untuk kali kedua, dari MJ. eh bukan micheal jackson la..

dia blogger yang popular tau
dan rajin blogwalking ke blog i

nama award kali ini adalah BLOGWALKING award.

inilah awardnya

.NICE award.
ada soalan yang perlu dijawab

DIMANAKAH ANDA SELALU BW?
I selalu BW dekat blogger yang citcat di box citcat i dan dia semestinya meninggalkan jejak kerana senang i nak balas masej dia,
i selalu BW dekat blog yang i follow,
i selalu BW dekat blogger yang memasukkan link mereka pada blog i, 
i selalu BW dekat blogger yang follow blog i.

KENAPA ANDA SANGAT SUKA MEMBLOGWALKING? 
untuk up traffic i dan juga up traffic blogger-blogger lain,
membaca entri-entri baru blogger, dapat informasi yang berguna, dan dapat gosip-gosip

APA YANG ANDA DAPAT KALAU BW?
pak we baru!!

PERASAAN ORANG YANG DIBLOGWALKINGKAN OLEH ANDA? 
hehe manalah i tahu. nanti i tanya mereka okey
TAG 5 RAKAN ANDA DISINI 
  1. CIK NIN
  2. AMOI
  3. CIK LARA
  4. N4DH3R4
  5. INTAN