About me

sotong paul sila pilih bakal suami saya

tajaan secantikmanis on Sunday, July 11, 2010

assalamualiku sahabat

di antara belanda dan spain sebenarnya i tidaklah teruja sangat,tetapi tetap mahu tengok jugak perlawanan akhir.

team pilihan i dah berkubur.
oh argentina... 4 tahun akan datang adakah messi masih pemain terbaik?? atau sudah ada penggantinya.
atau i yang akan berpaling tadah pada team lain.oh masa depan yang kita sendiri tidak tahu.


kita hanya merangcang, tuhan yang menentukan

HAIWAN OH HAIWAN

tajaan secantikmanis


Pada tahun 2007 di Pusat Pemulihan dan Penjagaan Steere House di Providence di Rhode Island, Amerika Syarikat, seekor kucing bernama Oscar dianggap sebagai ‘malaikat maut berkaki empat’. Ini kerana ia dikatakan mempunyai keupayaan meramalkan kematian.
Sebanyak 50 kematian telah diramal oleh Oscar dan ia terbukti benar. Kucing berkenaan dikatakan akan berguling-guling untuk rapat dan tidur bersama pesakit beberapa ketika sebelum kematian mereka menjelma.
tetapi sahabat semua pernah tengok drama siri HOUSE tak??
dalam siri itu ada jugak menunjukkan cerita tentang seekor kucing yang boleh meramalkan kematian. tetapi dalam cerita itu, pelakon utama dr.house mengatakan bahawa kucing itu tidak boleh meramalkan kematian.
sebenarnya kucing tersebut pergi ke pesakit yang dikatakan akan meninggal kerana sebelum manusia meninggal, badan manusia akan mengeluarkan haba. so kucing tersebut pergi guling-guling dan baring kerana haba tersebut.
oitttt...adakah betul apa yang i ceritakan semula ni
ermmmm???


mata i mata dia

tajaan secantikmanis


assalamualikum sahabat

gambar ini dari bijik mata i dan kaca mata buah hati i
sebenarnya tidak ada bahan yang hendak diceritakan

i rasa kesian kat blog i nie kalau tidak ada cerita langsung dalam satu hari
so i letak jek la gambar sebagai jalan cerita

huhuhu