About me

MENAMBAH BACKGROUND PADA POST TITLE

tajaan secantikmanis on Wednesday, October 6, 2010

Assalamualikum sahabat semua

kali ini i hendak buat tutorial
MENAMBAH BACKGROUND PADA POST TITLE

STEP 1
pilih DESIGN kemudian EDIT HTML
klik EXPAND WIDGET TEMPLATES  untuk backup template yang lama

STEP 2
tekan CTRL-F
copy kod dibawah dan paste pada kotak find
.post h3 {
STEP 3
copy kod dibawah dan gantikan dengan kod pada STEP 2
.post h3 {
background : url (URL OF HOSTED PICTURE);
background-repeat : no-repeat;
height:55px;
margin:.25em 0 0;
padding:14px 40px 4px;
font-size:140%;
font-weight:normal;
line-height:1.4em;
color:$titlecolor;
}
*warna merah: gantikan URL OF HOSTED PICTURE dengan url yang anda minat
*warna ungu: untuk ubah ketinggian background

dah siap semua jangan lupa preview dulu ye


Please Share it! :)

{ 6 sweetie... read them below or add one }

Azim Nor'aini said...

cik secantikmanis..tye boleh?
knp saya xde code tu eh? dh expend code but still xjmpa..hu3~

Ellen said...

wah..bestnya sis..ellen try ya..hehe

Ellen said...

sis, mana mo dpt URL tuk polkadot tu sebab ellen mskkan code warna besa teda dot2 nya..hehe

Tomato Gurl's Life said...

wah menariknya tutorial ni untuk dicuba...thanks yunk!

yuyuEyuliAnayusOf said...

xreti buad . huuuu. mcmne nak dpt url for hosted picture 2? huhu

Cik Cyida said...

hohoho;)
blh try nie!