About me

kenapa tak bawak GUNI je?

tajaan secantikmanis on Friday, October 15, 2010

Assalamualikum sahabat semua

kepada kaum-kaum hawa semua, pernah tidak anda semua ketika berjalan hendak ke kelas, ketika tengah berjalan di pusat membeli-belah, anda terasa semua kaum hawa memandang anda. kadang-kadang bukan kaum hawa sahaja yang memandang anda, tetapi ada juga kaum hawa memandang pelik terhadap diri anda. kalau i ni, memang selalu la mereka pandang i pelik. al-maklum, i kan tidak pandai sangat bab-bab style ni. ada kalanya, i pergi GIANT dengan ibu i pun, i cuma pakai t-shirt dan seluar slack sahaja.

well, ada member lelaki i pernah bertanya pada i. dari jauh i perasan dia datang ke tempat duduk i. sampai je, dia terus belek beg i. aleya..kenapa aku tengok budak-budak perempuan kalau ke kelas bawak beg besar-besar. korang bawak apa je pergi kelas.tengok macam aku, bawak beg kecik je.bukan setakat ke kelas aku tengok budak perempuan bawak beg besar, kalau shopping pun bawak beg besar.. KENAPA TAK BAWAK GUNI JE TERUS. alang-alang dah besar.

aku pun dengan selambanya, berilah jawapan yang agak-agak bernas kepadanya. en.A, meh i nak bagitahu jawapan ye. kenapa kami, budak-budak perempuan kalau ke kelas bawak beg besar ye. meh nak tengok dalm beg kau apa je yang kau bawak.

dalam beg en.A
  • pen sebatang
  • fail untuk subjek hari tersebut
dalam beg i pula
  • pensil box (serba-serbi ada dalam 2)
  • fail untuk subjek hari tersebut (lengkap kesemua nota,latihan dan macam-macam)
  • dompet duit
  • kunci bilik
  • tisu
  • handphone
  • air mineral
  • testpad
en.A dah dapat ke jawapan untuk soalan yang kau tanya. en.A pun berlalu ke mejanya dengan senyuman kambing dia sekali. lecture pun sudah masuk ke kelas, sesi belajar start. 5 minit kemudian,,,

aleya, pinjam pen sebatang dan testpad 4 helai.
i pandang en.A dan grrrrrrrrr.... i tetap baik hati,i bagi jugak kepada dia dan berkata, itu KELEBIHAN BEG BESAR!

jika shopping i bawak beg besar kerana macam-macam lah kegunaan dan kelebihan yang ada. nak tengok apa yang ada dalam beg i, kalau i kuar pergi shopping atau jalan-jalan.



n96

canon e500

Please Share it! :)

{ 14 sweetie... read them below or add one }

Si Sangkar Hitam said...

hehehe..betul gak...
kami kaum laki ni malas cikit...
... awak tau x adela sorang pmpuan ni tnyer saya knape sy asyik tgk dia jer bile dia msuk kelas...
..tau x dlm ht sy ckp ape..sy x pernah pun tgk die...rse cam wallpaper jer dia...hehehe ade gak ek minah perasan cmni...
awk tergolong x..???/

secantikmanis said...

si sangkar hitam = betul ke u tak tengok dia langsung?? betul ke dia macam wallpaper.. heheheh, tak baik tau!! i minah yang amat perasan. tipu la kalau lelaki di luar sana tidak tgk i bila i masuk ke kelas, bila i jalan, bila i ke kafe. i perasan kaun adam tgk i, dan itu menambahkan keyakinan pada diri i. hahaha

AiDa AzRyN said...

Snap gambo aida boleh x?:D

Si Sangkar Hitam said...

heheheh....yerla...
..meh nk tgk awak sekali

Robot | Sakti said...

walaupun saya lelaki, saya suka pakai beg besar ke tempat kerja. beg galas tepi.ada dompet, hp, camera, pencil box, key n sume lam tu.

senang nak bawak :)

~SukEMakAn~ said...

taw xpe
mesti kene bawak beg besar wapon sekadar nk letak beg duit ngan henpon
hehe
lumrah pompuan
kalu xdibawaknye
xrase puas kan!
hehe

Cik Aien said...

haha! terima kasih dh jwb kan soklan tu pade kaum adam :)

Sasa Al-Sharif said...

masih ada satu benda yg tak disebut. benda penting yg diperlukan ketika emergency

secantikmanis said...

i know that SASA. heheehe

secantikmanis said...

i know that SASA. heheehe

Anitadahahs said...

hehehe.betul!
sbb daku pun pernah kena tegur begitu.
"ai cik adik, tak ada beg besar lagi ke?"
oh mmg penyibuk lah mereka.haha.
layan~

Tomato Gurl's Life said...

gmbr last cun!

.s.o.f.i.a. said...

aku lak beg punya la malaun besar tapi isi tadak... he he....

Mommy Pinky said...

stuju2!! ekeke..XD