About me

BE BE BE BE

tajaan secantikmanis on Sunday, October 31, 2010

Assalamulaikum
 TAK MAHU TULIS BANYAK-BANYAK
give me some more BE
suka tengok iklan ni kat blog
Photobucket


DINNER PART [1]

tajaan secantikmanis on Tuesday, October 26, 2010

Assalamualikum sahabat semua
i tak tahu nak melucah apa untuk entry kali ini
apa kata sahabat semua tengok gambar
i masa i jadi MC pada malam dinner hari itu
akhirnya kawan i cakap suara i
BEST!!





Photobucket

POLO ROCKS!!!

tajaan secantikmanis on Sunday, October 17, 2010


kepada sesiapa yang ada BAKAT teringin nak jadi MUSIC SUPERSTAR

join attend audition SINI




kenapa tak bawak GUNI je?

tajaan secantikmanis on Friday, October 15, 2010

Assalamualikum sahabat semua

kepada kaum-kaum hawa semua, pernah tidak anda semua ketika berjalan hendak ke kelas, ketika tengah berjalan di pusat membeli-belah, anda terasa semua kaum hawa memandang anda. kadang-kadang bukan kaum hawa sahaja yang memandang anda, tetapi ada juga kaum hawa memandang pelik terhadap diri anda. kalau i ni, memang selalu la mereka pandang i pelik. al-maklum, i kan tidak pandai sangat bab-bab style ni. ada kalanya, i pergi GIANT dengan ibu i pun, i cuma pakai t-shirt dan seluar slack sahaja.

well, ada member lelaki i pernah bertanya pada i. dari jauh i perasan dia datang ke tempat duduk i. sampai je, dia terus belek beg i. aleya..kenapa aku tengok budak-budak perempuan kalau ke kelas bawak beg besar-besar. korang bawak apa je pergi kelas.tengok macam aku, bawak beg kecik je.bukan setakat ke kelas aku tengok budak perempuan bawak beg besar, kalau shopping pun bawak beg besar.. KENAPA TAK BAWAK GUNI JE TERUS. alang-alang dah besar.

aku pun dengan selambanya, berilah jawapan yang agak-agak bernas kepadanya. en.A, meh i nak bagitahu jawapan ye. kenapa kami, budak-budak perempuan kalau ke kelas bawak beg besar ye. meh nak tengok dalm beg kau apa je yang kau bawak.

dalam beg en.A
  • pen sebatang
  • fail untuk subjek hari tersebut
dalam beg i pula
  • pensil box (serba-serbi ada dalam 2)
  • fail untuk subjek hari tersebut (lengkap kesemua nota,latihan dan macam-macam)
  • dompet duit
  • kunci bilik
  • tisu
  • handphone
  • air mineral
  • testpad
en.A dah dapat ke jawapan untuk soalan yang kau tanya. en.A pun berlalu ke mejanya dengan senyuman kambing dia sekali. lecture pun sudah masuk ke kelas, sesi belajar start. 5 minit kemudian,,,

aleya, pinjam pen sebatang dan testpad 4 helai.
i pandang en.A dan grrrrrrrrr.... i tetap baik hati,i bagi jugak kepada dia dan berkata, itu KELEBIHAN BEG BESAR!

jika shopping i bawak beg besar kerana macam-macam lah kegunaan dan kelebihan yang ada. nak tengok apa yang ada dalam beg i, kalau i kuar pergi shopping atau jalan-jalan.



n96

canon e500

BUANG BORDER PADA IMAGE POST

tajaan secantikmanis on Thursday, October 14, 2010

Assalamualaikum sahabat semua

i punya la godeh punya la godeh code kat blog i ni
lastnya dapat jugak i buang border kat gambar atau emoticon dalam entry i
nak tahu macam mana
jom scroll ke bawah

STEP 1
Masuk ruangan Layout 
Klik pada Edit HTML 
Cari kod seperti di bawah:
.post img {
STEP 2  
Delete kod border bawah kod tadi ( sila rujuk pada gambar )

5. Save Template. settle...semoga berjaya

MALAYSIANS UNITE FOR ROAD SAFETY

tajaan secantikmanis

Assalamualaikum sahabat semua
i sungguh tertarik dengan iklan dari nuffnang mengenai



jom skodeng jalan cerita kejap ye

"Jalan MUFORS gulungan" adalah pertandingan filem pendek terbuka untuk pelajar dari semua, akademi universiti dan institusi pendidikan tinggi di Malaysia dengan "Sikap di Jalan - A Journey Malaysia" sebagai tema. 

Pelajar institusi pendidikan tinggi boleh memasuki pertandingan yang dianjurkan oleh pihak MUFORS dengan menbuat atau mengarah sebuah filem pendek mereka di jalan Malaysia (positif atau negatif) yang akan memberi sumbangan ke tahap yang lebih tinggi terhadap kesedaran rakyat Malayasia apabila berada di jalan raya.

HadiahSelain memainkan bahagian dalam gerakan ini, ada juga hadiah wang tunai hebat untuk dimenangi baik oleh pelajar dan institusi pendidikan tinggi.

Ada 3 kategori yangdiwakili

cara-cara penyertaan:





okey tarikh tutup penyertaan pada:
30 oct 2010

shawlipop contest

tajaan secantikmanis on Wednesday, October 13, 2010


Assalamualaikum sahabat semua

i mahu join contest
i nak join contest

 i dah join shawlipop contest

okey sedikit sebanyak information tentang contest ni ye

Bila contest ni bermula?
Dari 9 Oktober 2010 (Sabtu) hingga 9 November 2010 (Selasa) .

Siapa yang boleh join contest ni?
Contest ni terbuka untuk semua, tidak semestinya pelanggan shawlipop sahaja. Kami tidak akan bias ok!

Apa yang anda perlu buat untuk menyertai contest ini?
First, like kami di facebook (sila refer sidebar). Jika anda tiada facebook, sila jadi follower blog ini.
Second, pilih satu gambar (gambar anda menggayakan shawl) yang paling menarik dan sertakan dalam sebuah entri bertajuk shawlipop contest.
Third, sila letakkan link shawlipop di entri blog anda. 

Easy. Tak perlu nak karang entri cecah lantai semata-mata nak menang contest ni. Korang hanya perlu tunjuk gambar yang dirasakan paling cantik dan menarik dan you will stand a chance to win something from NewZealand and United Kingdom, beserta sehelai shawl. Yang penting, mesti ada blog.

Jumlah pemenang akan ditentukan berdasarkan jumlah penyertaan. 

Gambar penyertaan yang akan diterima oleh kami:
Hanya yang bershawl sahaja, tidak kisah la fashion apa shawl gipsi ke, shawl corak, plain shawl, pasmina etc. tudung bawal tak boleh eh.
Gambar tu mesti nampak muka anda dan jelas. 
Anda mestilah beraksi solo. Gambar ramai-ramai tak boleh :p

DISEBALIK TARIKH 10.10.10

tajaan secantikmanis on Monday, October 11, 2010

Assalamualikum sahabat semua

10.10.10

kenapa dengan tarikh 10.10.10?
ada apa dengan tarikh 10.10.10?
orang ramai terlalu taksub dengan tarikh tersebut. oh angka 10.10.10 sungguh cantik sekali. tidakkah mereka semua tahu disebalik angka 10.10.10 ada insan yang dalam kesengsaraan, ada insan dalam kesedihan, ada insan dalam ketakutan. YA ALLAH! perkataan pertama yang keluar dari mulut i setelah melihat gambar-gambar di tempat kejadian. betapa sengsaranya i tengok gambar-gambar tersebut, tidak dapat mengalahkan kesengsaraan insan-insan yang ada di tempat kejadian.

disini i ingin mengajak kepada kesemua blogger-blogger yang hadir di blog i, dan seluruh umat islam marilah lah kita sedekahkan AL-FATIHAH untuk mangsa-mangsa yang terkorban.

disini juga i ada upload gambar-gambar.


MENAMBAH BACKGROUND PADA POST TITLE

tajaan secantikmanis on Wednesday, October 6, 2010

Assalamualikum sahabat semua

kali ini i hendak buat tutorial
MENAMBAH BACKGROUND PADA POST TITLE

STEP 1
pilih DESIGN kemudian EDIT HTML
klik EXPAND WIDGET TEMPLATES  untuk backup template yang lama

STEP 2
tekan CTRL-F
copy kod dibawah dan paste pada kotak find
.post h3 {
STEP 3
copy kod dibawah dan gantikan dengan kod pada STEP 2
.post h3 {
background : url (URL OF HOSTED PICTURE);
background-repeat : no-repeat;
height:55px;
margin:.25em 0 0;
padding:14px 40px 4px;
font-size:140%;
font-weight:normal;
line-height:1.4em;
color:$titlecolor;
}
*warna merah: gantikan URL OF HOSTED PICTURE dengan url yang anda minat
*warna ungu: untuk ubah ketinggian background

dah siap semua jangan lupa preview dulu ye


CONTEST GADIS SOPAN

tajaan secantikmanis on Sunday, October 3, 2010

Assalamualikum sahabat semuanya

buat pertama kalinya i join contest selepas raya
muahahah hahaha

sajek jek nak cakap
buat-buat gedik

tajuk: contest gadis sopan..AUWWWW
tempat: atas jalan raya
pakaian: tajaan ibu tersayang






sahabat semua agak-agak okey ke tidak gambar ini
okeylah kan dari tak ada
hehehehe

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN :
1.  Berbaju kurung @ Jubah [update]
2. Menampilkan gaya yang sangat sopan.
3. Gambar sopan confirm2 tak seksi.
4.Infom kan pada Cik Bulat tentang penyertaan anda di comment entry ni keyh.

TARIKH PENYERTAAN SEHINGGA :
Isnin 4 Oktober 2010 12.00am

G.I,L.A gambar!!

tajaan secantikmanis on Friday, October 1, 2010

Assalamualikum sahabat semua...
sudah lama i tak on9,,sudah lama i tak berBW

tidak reti hendak mengarang ayat
hanya gambar sebagai jalan cerita

have fun okey dengan gambar yang i upload
agak-agak siapa tengah cari model tue

heheheh