About me

BLOG LIST

tajaan secantikmanis on Tuesday, September 14, 2010

I ♥ MYSELF CONTEST

tajaan secantikmanis on Thursday, September 9, 2010

Assalamualikum sahabat semua

terima kasih diucapkan kepada dear emieysandra

contest I ♥ MYSELF
ini adalah anjuran dari Angelicshoppe


baca nama tajuk pun sahabat semua dah tahu
tentang diri kita.. apa yang kita suka pada diri kita

i nak bercerita sikit lah ye.. kenapa i letak pic ini sebagai taruhannya
bagi i berkain batik, sarung baju t-shirt dan ikat rambut adalah perkara yang paling selesa untuk diri i..
dan ini adalah diri i yang sebenarnya.. duduk ruang tamu, duk dalam bilik dan duk kat dapur,
begini lah cara i berpakaian..
sangat selesa dibawa kemana-mana.. tapi kalau sahabat semua nak tengok i pakai sebegini kat luar dari rumah,al-maklumnya setakat ini sahabat semua takkan dapat tengok la..
i kat luar rumah takkan nak pakai macam ni.. terpikat tok imam nanti.

AHAKS!!


saje jek i letak pic ini..mana lah tahu cik penganjurnya tak puas tengok muka i..

okey ini adalah syarat-syarat yang perku dipatuhi
~ BLOG =
*Buat entri bertajuk I LOVE MYSELF CONTEST, dan letak gambar korang. Syarat gambar adalah seperti syarat di atas.
*Be my Follower & Letak banner kat atas tu dkt sidebar anda.
*Entri berkenaan mestilah di link kan terus ke contest ini.
*Tag minumum 3org kwn anda.
*Tinggalkan nama & link dkt comment entri ni.

tiga kawan yang i perlu tag

dapat BE 2 kali serentak

tajaan secantikmanis on Wednesday, September 8, 2010





BALIK KAMPUNG

tajaan secantikmanis on Tuesday, September 7, 2010

Assalamualikum sahabat semua

status; i dalam kereta otw balik kampung
[lagu balik kampung berkumandang]

seperti biasa pemandu yang berhemah abah i berada di sebelah kanan
[hemah: bawah 80km sahaja]

ibu i pulak sebagai penunjuk jalan
[membebel ajeklah]

i dengan adik i seperti biasa
kami berlakon di belakang
kami menyanyi di belakang
kami bergadoh di belakang

emuahhhhh!


scene 1 ; mulut adik i lebih
arghh mulut i kalah dengan adik i
scene 2 ; ye cahaya keimanan..huahua
lidah nampaknya

NIKE CITY 10K KL vs SG CHALLENGE

tajaan secantikmanis


Assalamualikum sahabat semua

jom kita ramai-ramai lari 1 kl..
{lari dari bilik ke bilik air pun dah semput,nie nak lari 1 kl}




Every kilometre you sync to Nike+ from now till 31 Oct will contribute to Kuala Lumpur's standing in the KL vs SG Challenge. Prizes include Nike iD shoes and Apple products.

The city with the most kilometres by 31 Oct will win a US$30,000 donation from Nike for their respective charities. Runners in Kuala Lumpur will raise funds for Hope Worldwide Kuala Lumpur while runners in Singapore will run to earn a donation for Singapore’s Children’s Society.

NIKE CITY 10K KUALA LUMPUR

To celebrate this challenge, we will be hosting a physical race in each city. Sign up for the race now and get 50% off your Nike+ Sportband!.

DATE: 10 Oct 2010 (Sunday)

TIME: 7am onwards

VENUE: Kuala Lumpur City Centre

CATEGORIES: 5KM & 10KM

REGISTRATION FEE:

RM10 (24 YRS OLD AND BELOW AS OF 10 OCT 2010)
RM50 (OPEN CATEGORY - MEN'S & WOMEN'S)

PRIZE INFORMATION

10K Prizes

prize-table10k-my.gif


5K Prizes
prize-table5k-my.gif

School Categories' Prizes
prize-table-team-my-1.gif


REGISTER NOW FOR NIKE CITY 10K, KUALA LUMPUR PHYSICAL RACE HERE!


REGISTER NOW FOR NIKE CITY 10K SG VS KL ONLINE CHALLENGE HERE!



WE RUN KUALA LUMPUR


tutorial sidebare widget dalam kotak berasingan

tajaan secantikmanis on Monday, September 6, 2010

Assalamualikum sahabat semua

eikkk i nak buat tutorial ni.. boleh ke i nak buat tutorial ni..paham ke sahabat semua..
al maklumlah..i ni bukan nya pandai sangat nak mengajar-mengajar ni
memang tak ada bakat okey

[ ► contoh ini dibuat di Blogger template Minima (jadi kod anda mungkin sedikit berbeza, namun prosedurnya sama)]

okey tutorial ini di minta oleh my bebeh,pinkygirl


sahabat semua nampak tidak perbezaannya.

OKEY LET'S DO IT!!
  • Pertama, back up template Blogger sahabat.
  • kemudian pergi ke LAYOUT ► EDIT HTML ► 
  • CTRL-F dan cari dibawah ini 
.sidebar .widget, .main .widget {
border-bottom:1px dotted $bordercolor;
margin:0 0 1.5em;
padding:0 0 1.5em;
}
  •  DELETE kesemua dan gantikan dengan code dibawah ini 
 .sidebar .widget {
background:#ADD8E6;
border: 1px solid #E9967A;
margin:0 -5px 1.5em -5px;
padding:5px 7px 5px 7px;
}

.main .widget {
border-bottom:1px dotted $bordercolor;
margin:0 0 1.5em;
padding:0 0 1.5em;
}
  • Warna background sahabat boleh tukar dengan warna lain.sama juga dengan border
  • eh belum habis lagi... cari code dibawah ini pulak
#sidebar-wrapper {
background:#ADD8E6;
border: 1px solid #E9967A;
width: 220px;
float: $endSide;
word-wrap: break-word; /* fix for long text breaking sidebar float in IE */
overflow: hidden; /* fix for long non-text content breaking IE sidebar float */
}
  • DELETE background dan border(warna purple).. dan code sahabat semua akan jadi seperti ini 
#sidebar-wrapper {
width: 220px;
float: $endSide;
word-wrap: break-word; /* fix for long text breaking sidebar float in IE */
overflow: hidden; /* fix for long non-text content breaking IE sidebar float */
}
  • save template..siap 
i harap my bebeh paham dan sahabat semua paham
kalau tidak paham, tanya la i ye

-CONTEST : I ♥ PINK-

tajaan secantikmanis on Sunday, September 5, 2010

Assalamualikum sahabat

pernah i memberikan pendapat kepada my bebeh pinkygirl untuk menganjurkan 1 contest
i cakap dengan dia yang i akan join

wajib join!


btw i sebenarnya tidak banyak sangat benda-benda yang berwarna pink
tapi kerana bebeh

i ubah rumah i jadi warna pink
UNTUK TENGOK RUMAH I

rumah dan bilik i kat kampung jadi warna pink
bilik i kat kampung
mintak maaf ye bebeh.. biasalah bilik kat kampung..tak ada accessori banyak sangat pun
SEMAK


rumah kat kampung

bebeh gambar bilik kat kampung belum sempat snap lagi
tunggu ye!!

nak tahu syarat-syarat nya
i copy & paste je nie

SYARAT-SYARAT MENYERTAI CONTEST INI:

1. Penyertaan terbuka kepada semua blogger yang berada dalam Malaysia tanpa mengira jantina, umur atau bangsa. Tapi entry mestilah yang boleh difahami. Hihi.

2. Terpulang bagi anda sama ada untuk follow atau tidak blog Pinky Girl Talk, tetapi keutamaan diberikan kepada mereka yang follow blog saya. Supaya anda mudah terima setiap update.

3. Syarat paling penting: gambar yang dipertaruhkan adalah original milik anda. Di dalam gambar tersebut perlulah adalah unsur-unsur warna pink. Lagi banyak tema pink dalam gambar tersebut, maka peluang jadi pemenang lagi cerah. Hanya sekeping gambar yang perlu dipertaruhkan. Ceritakan serba sedikit mengenai gambar.

4. Banner contest ini mestilah diletakan di sidebar blog anda dan pastikan juga ia di 'link' kepada

5. Setelah selesai semua perkara di atas, sila lah tinggalkan komen di entry ini. Saya akan meninggalkan jejak di entry anda atau ruangan shoutbox sekiranya nama anda telah tersenarai.  
tarikh tutup pada 9 september


cute awards blogger

tajaan secantikmanis on Saturday, September 4, 2010

Assalamualikum sahabat



banyak-banyak terima kasih i nak ucapkan kepada n4dhi3r4
kerana beri i cute blogger award..

nad cute cik bloger award tak ada ke??
i not expected yang i akan dapat award macam nie
cute ke blog i nie
terasa macam ada yang tidak sempurna lagi

sahabat semua suka ke dengan blog i nie?
komen-komen la ye

sebelum i mengakhiri entry ini..i kena jawab beberapa soalan..

1. Apa nama blog & kenapa letak nama tu?
everthing ABOUT me
the reasons ; kesemua cerita dalam blog ini memang ada kena dengan diri i.

2. Jelaskan kenapa anda boleh dapat idea nak letak nama URL blog anda?

jawapan untuk no 2 nie boleh tak kalau sama dengan jawapan no 1
hehehheeh

3. Bila blog anda mula beroperasi?

Disember 2009

4. Siapa follower pertama anda?

zulhelmi zulkefli

5. ucapan kepada si pemberi award
thanks ye dear sebab bagi award yang i rasa i tidak layak dapat
heheheh..merendah diri nie
walaupun i memang dah rendah okey

huahuahua

tajaan secantikmanis

Assalamualikum sahabat semua

abah i orang yang sangat bersemangat hari ini
i dan adik i dipaksa menjadi model
huh semangat!

i dipaksa pakai baju raya yang lama
eh eh muat la
dulu i sudah membesar,bajunya tak muat
nie sudah muat semula
sukanya i.. hehehehehe




BERTUKAR WAJAH

tajaan secantikmanis on Friday, September 3, 2010



assalamualikum semua

aik nuffnang sudah bertukar wajah
macam blog i yang sudah bertukar wajah jugak
heheheh

oh mak aikk!
hijau sekali umah nuffnang kali ni
nampak macam cumil je
nie yang rasanya nak bertukar umah lagi ni

CUKUP!


tajaan secantikmanis

testing 1 2 3
''''''''''''
fggggggggggggg
fffffffffffffff
ffffffffffffffffffff
ffffffffffffffffffff

tag tag

tajaan secantikmanis on Thursday, September 2, 2010


this tag from my dear kamaryeah
pertama kali i buat entry mengenai tag-tag ni

1. nama blog anda buat masa ini
everything ABOUT me

2. anda rasa blog anda sihat
i rasa blog i masih dalam proses untuk menjadi baik..buat masa sekarang blog i dan diri i masih tunggak terbalik. dalam proses pembelajaran

3. benda yang i sayang
my gadjet dan kereta
OPSS my handbang and also my ring

4. anda tengok waktu dekat mana
hp n96 i

5. web sesawang yang selalu anda jenguk
sudah tentu blog i,, blog semua orang, facebook, nuffnang dan youtube

6. tag 3 atau lima blog yang anda rasa 'BLOH HEBAT'

misi membalas dendam BERJAYA

tajaan secantikmanis on Wednesday, September 1, 2010

Assalamualikum sahabat

haii gembiranya rasa hati, sebab nuffnang i sudah sihat semula.
hehhehe

okey i kali ini bukan nak bercerita tentang nuffnang i
i hendak bercerita pasal hal i tidak dibawa pergi menyambut malam merdeka oleh DIA.
hahahah

sebagai balasannya..pada 31 ogos 2010 i gertak DIA
i cakap i nak pergi jusco bukit indah sorang-sorang
i nak pergi cari jantan baru

hahahaha
hah kau!! tahu kecut perut. okey DIA nak teman i pergi
i bawak ibu i sekali.
penat DIA nak jaga adik i yang hyperactive tu
tak pe la.. DIA pun sebenarnya dah biasa dengan adik i
yang penting adik i dengar kata-kata DIA

i tak puas hati
i mintak sesuatu yang i idam-idamkan selama ini

scene 1
scene 2
scene 3