About me

alahai NUFFNANG...

tajaan secantikmanis on Tuesday, August 31, 2010

ASSALAMUALIKUM SAHABAT



kenapa status nuffnang i jadi biasa!! jadi ordinary?? mana pergi glitterati nya...

uwaaaaa.....sobs!

MERDEKA MERDEKA MERDEKA!!

tajaan secantikmanis

ASSALAMUALIKUM SAHABAT

eh u ingat u lelaki u boleh kuar sambut merdeka...
so i ini perempuan, i tak boleh la ye kuar sambut merdeka

ehh u silap orang la
u pergi je sekejap
i pun menyusul pergi jugak la

i pun ada kawan jugak
u ingat kawan-kawan u cakap
apa barang bawak awekk bhai..

so i kena dengar cakap u la
jangan keluar rumah, dok umah, sambut merdeka tengik tv

huh u silap!!
i sekarang sudah kat padang
mintak-mintak u tak nampak i

berani dalam PENAKUT!!


award diberi oleh n4dhi3r4

tajaan secantikmanis on Monday, August 30, 2010


assalamualikum sahabat semua

mood i sebenarnya tengah gila mengedit blog i, sampaikan  n4di3r4 sekali i tarik join masuk mood i
i tanya dia macam-macam pasal edit blog

kesian dia tentu pening pala

dalam sibuk-sibuk i edit blog
sempat lagi n4di3r4 bagi i award

thanks babe for the award


arghhhhh.....penatnya edit blog!!!

tajaan secantikmanis on Saturday, August 28, 2010

assalamualikum sahabat

i sudah jadi gila dengan blog....akhirnya!!!blog i ada pun tempat untuk dikomen!!nuffnang i xmasukkan lagi

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak

tajaan secantikmanis on Thursday, August 12, 2010


Assalamualikum sahabat

rasanya masih tidak ketinggalan untuk i mengucapkan selamat menyambut ramadhan al-mubarak. 
mintak-mintak tahun ini i puasa penuh. 
cett ingat budak-budak lagi ke!!

hahahahahha
http://www.emocutez.com



♥blank♥

tajaan secantikmanis on Sunday, August 8, 2010





i still think about you
but you probably don't know that
ultimately,is this it?
are we going to end like this?
is this fine with you?

i don't think that i can make it
a love like yours....
 even if i die, i don't think that i'll have it again

what do i do?
if my heart isn't yours,
then there's no one who can hold it

please,hold onto me
you know that no matter
how much i try, i can't erase you
please,hold onto me

what do i do?
tell me
if being like this is wrong
like me,are you living each day in pain?
tell me

you and me
it is already too late?




Lafaz Niat Puasa Dan Berbuka

tajaan secantikmanis on Friday, August 6, 2010

assalamualikum sahabat...

fuh rasanya minggu ini penuh dengan dugaan dan cabaran. segala projek segala tutorial segala quiz segala asigment segalanla lah berlaku dalam minggu ini. penat, lelah, masalah semua ada. terbantut i hendak berblogwalking.. terasa rindu pun ada juga.

kalau dulu masuk bulan 8 dalam akal fikiran fikir 31 ogos je.. hari kemerdekaan.. tetapi berbeza dengan masuk bulan 8 tahun ini. fikir puasa..fikir dah ke ganti puasa?? i dah habis ganti dah.. sahabat semua dah habis ganti ke belum??

okeylah untuk sahabat semua i sertakan sekali niat nak ganti puasa

Niat Ganti Puasa

نويت صوم غد عن قضاء فرض رمضان لله تعالى

Sahaja aku puasa esok hari kerana ganti fardhu Ramadhan kerana Allah Taala\

Niat Puasa Ramadhan

Lafaz niat untuk sebulan puasa
niatsebulanpuasa
Sahaja aku berpuasa keseluruhan bulan Ramadhan kerana Allah Ta”ala
Lafaz niat puasa (harian)
niatharianpuasa
Sahaja aku berpuasa esok hari menunaikan Fardhu Ramadhan tahun ini kerana Allah Ta’ala

Doa Berbuka Puasa

doaberbuka
Ya Allah bagi Engkau aku berpuasa dan dengan Engkau beriman aku dengan rezeki Engkau aku berbuka dengan rahmat Engkau wahai yang Maha Pengasih dan Penyayang.

 

Doa Selepas Berbuka Puasa

doasesudahberbuka
Ya Allah! Kerana Engkau aku berbuka puasa dan kepada Engkau aku beriman dan atas rezeki dari Engkau aku berbuka puasa telah hilang dahaga sudah menjadi basah segala urat. Ya Allah! Aku minta diampuni dosaku dengan rahmat Engkau yang meliputi segala sesuatu.


Ariel perlu kahwini Luna Maya, Cut Tari

tajaan secantikmanis on Monday, August 2, 2010

Assalamualikum sahabat...

rupa-rupanya kisah Arielpeterpon, Kalerluna, dan Cut tari masih belum reda lagi. uwaa.. i rasalah kan kepada yang artis-artis yang hendak cepat popular tu, buatlah kisah seperti ini. rating korang mesti mendadak dengan cepatnya, pastu korang mintaklah maaf. hahahah... jahat sungguh i ni lah!!

berbalik kepada kisah 3 sahabat baik ini. i baca kat paper tadi. Seorang peguam terkenal di Indonesia, Farhat Abbas menganggap penyanyi Peterpan, Ariel perlu berkahwin dengan pengacara Luna Maya dan Cut Tari selepas skandal klip video seks mereka terbongkar.


"Menurut pendapat saya, jika Ariel, Luna Maya dan Cut Tari mahu meringankan hukuman, Ariel harus menikahi Luna Maya.Cut Tari harus bercerai dengan suaminya, kemudian mengikut langkah Luna Maya untuk menikah dengan Ariel," kata Farhat.

hek lehh peguam ni.. hendak mencari populariti jugak ke?? dia kata sebegitu kerana jika ariel mengahwini luna maya dan cut tari, perkara ini sedikit sebanyak akan dapat meringgankan hukuman ariel. en peguam oittt.. ini hukuman dunia bolehlah diringankan, hukuman akhirat nanti macam mana?? boleh ke en.peguam hujahkan pendapat en.peguam tu nanti bila berhadapan dengan hakim yang sebetulnya di alam kematian sana.

hendak kata tiada akal, wooo sudah cukup pandai sampai jadi peguam..

so bak kata nabil : lu pikirlah sendiri

Bapa gadai nyawa demi anak

tajaan secantikmanis

Assalamualikum sahabat..

Sahabat semua sihat hari ini. I harap sahabat semua sihat sejahtera hendaknya. I nak tanya 1 soalan ni? Jangan risau i tak mintak jawapan pun ye. Hehehe.. sudah baca suratkhabar hari ini? Sesiapa yang sudah baca mesti ada baca tentang kisah BAPA GADAI NYAWA DEMI ANAK.

Sedih betul i baca ceritanya. Kasih sayang seorang bapa kepada anak-anaknya yang sanggup mengorbankannya sendiri.

Tiba-tiba i teringat dekat en.zaki di rumah. Sihat ke tidak dia? Semalam i call ibu i tidak sempat i nak berbual dengan dia kerana i melayan celoteh adik i. I dengar gosip ibu i. Ibu i kata abah i sekarang ni tengah sibuk nak kuruskan badan. Sebab utama dia nak kuruskan badan sebab i dah kurus. Nanti abah i takut, kalau dia bawak i pergi shopping nanti, i malu nak berjalan sebelah dia sebab dia nampak gemuk, sebab dia nampak tua.

Eh eh kesitu pulak en.zaki ni.en.zaki kakak takkan malulah bila en.zaki bawak kakak pergi shopping nanti. Kenapa kakak perlu malu? sepatutnya perkara sebegitu tidak patut terlintas di fikiran en.zaki okey? Kakak sebagai anak tidak sepatutnya melakukan perlakuan sebegitu kepada en.zaki. TIDAK SEPATUTNYA!!

Tetapi kan en.zaki.. ibu pernah slow talk dengan kakak. Ibu cakap dengan kakak, sekarang kakak sudah besar. Sudah jadi anak dara. Perlakuan kakak dengan abah pun ada batasnya.

  • Kalau dulu kakak selalu pakai seluar pendek dihadapan abah, sekarang tidak boleh lagi.
  • Kalau dulu kakak selalu tido sebelah abah, sekarang tidak boleh lagi.
  • Kakak mesti menjaga perlakuan kakak dihadapan abah tahu.

I ingat lagi sampai sekarang pesanan ibu i pada i. I tanya ibu i semula kenapa i perlu menjaga perlakuan,perbuatan i dihadapan abah i sendir? I tanya ibu i lagi.. kalau macam itu, nanti perhubungan i dengan abah akan renggang.

Respon ibu i pada i hanyalah senyuman dan dia bisik sesuatu pada i.
Kakak sudah besar dan kakak adalah seorang anak yang dengar kata bukan?

Ye dulu i tidak paham kenapa perlu i menjaga kelakuan i dihadapan en.zaki. tetapi sekarang i sudah paham,dan hubungan i dengan abah i tidak sedikit pun renggang.

En zaki...
Orang kata muka kakak sama dengan muka abah. Dari bentuk mukanya, keningnya, matanya, mulutnya..tetapi orang luar tidak tahu peragai kita jugak sama. Degilnya,sifat hangat-hangat tahi ayamnya,sifat terlalu mudah percaya pada orang.

i harap en.zaki baca cerita i hari ini..dan ada pesanan untuk abah.. kakak tidak kisah abah hendak kurus, tetapi niatnya bukan kerana takut kakak malu pada fizikal abah. abah sepatutnya kurus kerana niat untuk menjaga kesihatan.



khas untukmu abangkuss

tajaan secantikmanis on Sunday, August 1, 2010

Assalamualikum sahabat semua

bersama saya secantikmasin di dalam rancangan
gempar gempur kebabommm dapur

anda semua dah sediakan pen dan kertas?
saya  rasa tak anda semua tidak perlukan itu semua
menu kali ini ringkas sahaja


nama masakan kita pada hari ini

hakhakhak

okey kita pergi ke bahagian seterusnya
cara-cara memasak:

  • masak air panas sehingga mengelegak.
  • buka sebunggus maggie ikut perisa yang anda suka. kali ini say guna perisa tomyam
  • ramas-ramas maggie bagi hancur
  • masukkan ke dalam mangkuk
  • gunting paket perisa dan taburkan kedalam mangkuk secukup rasa
  • tutupkan mangkuk dengan penutup
  • biarkan selama 3 minit dan siap
tadddaaaaa senang kan??
apa-apa hal i nak larik dulu sebelum orang datang makan i